"Santa Coloma deGusta" mostra aquest maig el millor de la nostra cuina

Un total de 25 bars i restaurants participen fins al 31 de maig en la segona edició del programa gastronòmic «Santa Coloma deGusta».

Aquest projecte ofereix 21 propostes —show cooking, classes magistrals, tallers de gastronomia, xerrades, maridatges, etc.—, que mostraran la qualitat dels nostres fogons.
Aquesta iniciativa de promoció de la gastronomia local està patrocinada per l’empresa Seguros Aura. Durant els propers dies es distribuiran 10.000 guies amb les receptes i els suggeriments culinaris més interesants. Una altra novetat és la creació d’una aplicació de realitat augmentada que permet consultar el programa d’activitats des del mòbil.

Pel que fa a les activitats, aquesta setmana n’hi haurà dues: el dia 16 (El Cantó del Vi, 19.00 h), el grup Benfumat i les Bodegues Alta Alella impartiran el taller de maridatge «Harmonies entre el vi i els fumats». Finalment, el dia 18 (Can Roig i Torres, 19.00 h) n’hi haurà un altre de formatges i vi, a càrrec de Kike Ojanguren. Continua el programa de promoció de la gastronomia el dia 20 en què se celebrarà la final del concurs Petit Xef. El dia 23 (Can Roig i Torres, 19.00 h), els someliers Pedro Casado i Paco Cordero i alumnes de l’Escola de Restauració impartiran una classe magistral sobre vins i caves de la varietat xarel·lo; hi participen les bodegues Alsina Sardà, Loxarel i Alella Vinícola. Finalment, el dia 24 (Llibreria Carrer Major, 19.00 h) tornarà el cicle Embriagats per les Lletres, que organitzen la Llibreria i El Cantó del Vi. Ricardo Galindo i Paco Cordero faran el maridatge entre els vins d’Alsina Sardà i la poesia de Marcel Riera, Maria Antònia Massanet i Laia Carbonell. Per participar-hi cal fer una inscripció prèvia al carrer Major, 13 (tel. 93 385 58 42).

Per anar a les visites guiades a la vinya d’en Sabater dels dissabtes 6, 13, 20 i 27 i del diumenge 14 de maig, cal escriure a l’adreça electrònica grameneturisme@ gramenet.cat i especificar el nom, els cognoms, l’edat i la població del remitent. Per fer-ne la selecció, es respectarà l’ordre d’arribada dels missatges (màxim 30 persones per jornada).