Santa Coloma de Gramenet suspèn les llicències de les “macro-cuines”

El ple ha suspès durant un any les llicències de les cuines industrials mentre s’estudia la seva regulació. Aquesta mesura s'ha dut a terme per evitar l'obertura descontrolada de cuines industrials que puguin ocasionar efectes adversos per als veïns i veïnes.

El ple municipal del mes de juliol va aprovar la suspensió per un any de llicències a les cuines industrials després que l'Ajuntament hagi rebut consultes i peticions vinculades a l'activitat de les anomenades "macro-cuines" o cuines fantasma, a causa de la proliferació d'aquest model de negoci arran de la pandèmia.

La alcaldessa, Núria Parlon, ha explicat que “aquesta mesura l’hem pres per tal d'evitar l'obertura descontrolada de cuines industrials que puguin ocasionar efectes adversos per als veïns i veïnes de la ciutat, mentre estudiem la regulació d'aquesta activitat en relació a la seva ubicació, condicions de seguretat i exigències mediambientals”.

En altres poblacions el veïnat s’ha manifestat en contra de la instal·lació d’aquests tipus d’activitat pels inconvenients que provoca per a la convivència, com olors, sorolls i pertorbacions al trànsit.

Santa Coloma és una ciutat amb molta densitat de població, per això s'ha considerat necessària la suspensió, pel termini d'un any, de l'atorgament de llicències a establiments amb obrador i/o cuines industrials per a l'elaboració de plats preparats, sense venda al públic ni degustació.