Santa Coloma de Gramenet gaudirà aquest cap de setmana del primer mercat medieval de la ciutat

Unes 80 parades amb artesans vinguts de tot l’estat Espanyol recrearan els comerços de l’edat mitjana i el diumenge s’uniran en l’acte del venciment del drac

Els propers dissabte i diumenge la ciutat de Santa Coloma tornarà a l’edat mitjana. L’Ajuntament, juntament amb la Casa de Aragón Virgen del Pilar i la col·laboració d’una quinzena d’entitats locals, la Diputació de Barcelona i el Govern de la Comunitat de l’Aragó, organitzen el primer mercat medieval de la ciutat a la plaça de Pau Casals. Durant dos dies, artesans vinguts d’arreu de l’estat Espanyol, i vestits d’època, oferiran els seus productes més tradicionals -ceràmica, aliments elaborats amb tècniques antigues i vidre, entre d’altres productes- en unes 80 parades.

A més de les parades medievals, el dissabte els assistents podran gaudir de demostracions de tir amb arc, a càrrec dels arquers de Torribera i una cercavila de diverses entitats de la ciutat vestides d’edat mitjana i espectacles amb cavalls. El dia finalitzarà amb “La captura de la princesa”, un espectacle piromusical a càrrec de la Colla Vella de diables de Santa Coloma.

Diumenge, el venciment del drac
Però el moment més esperat serà el diumenge amb la celebració del “Venciment del drac”. A las 12.30 hores, durant el ball en honor als premiats per al govern de la Comunitat de l’Aragó, un drac de 8 metres irromprà a la plaça de Pau Casals, i el cavaller San Jorge acabarà amb ell amb roses vermelles. Aquest és el segon any que el drac “visita” la ciutat, l’any passat va obrir el cicle d’activitats de Santa Coloma de Gramenet Ciutat Pubilla.