Santa Coloma celebra la Diada de Sant Jordi al carrer

Dijous 23, 55 parades de les entitats i dels llibreters colomencs animaran la plaça de la Vila.

La primera gran trobada ciutadana amb la cultura al carrer d’aquesta primavera serà la festa de Sant Jordi. Al voltant de la data del 23 d’abril, a la nostra ciutat hi concorreran nombroses activitats relacionades amb la lectura i el lleure. Amb dos escenaris consolidats —la plaça de la Vila i la plaça del Rellotge— i amb la complicitat de les entitats, dels comerciants i de les quatre biblioteques, l’agenda cultural colomenca s’omplirà de tallers, contes, tertúlies, exposicions i tota mena d’animació. 

En aquest sentit, diumenge (11.00, Museu) hi haurà l’Itinerari Sagarra. Les persones que hi participin visitaran indrets relacionats amb aquesta il·lustre  família, tot acompanyat de la lectura de textos de Josep M. de Sagarra per fer un viatge a la Santa Coloma dels segles XIX i XX.

Les parades de llibres i diverses edicions de l’Hora del Conte animaran les biblioteques municipals en les dates prèvies i posteriors al 23 d’abril. La Fira del Llibre, ubicada com sempre a la plaça de la Vila, acapararà l’atenció de tothom, i oferirà les principals novetats literàries i els  clàssics de tota la vida. Enguany, hi haurà 55 estands dels llibreters i les entitats. Durant tot el dia, la plaça acollirà una mostra de dracs colomencs, i la Biblioteca Central allotjarà una exposició de llibres sobre la llegenda de Sant Jordi, els dracs i les princeses. No hi faltarà la tradicional audició de sardanes (19.00), que organitza el Patronat pro Aplec i que amenitzarà la cobla Premià.

Quant a les novetats, cal destacar l’aparició de la Guia d’autors locals, que reuneix 280 noms d’autors i autores vinculats a Santa Coloma. Així mateix, el 9 de maig se celebrarà un altre acte relacionat amb Sant Jordi, la Viquimarató del Patrimoni Cultural de Santa Coloma, en què qualsevol persona podrà actualitzar dades del patrimoni de la ciutat a la Viquipèdia.

L’endemà, 24  d’abril, la Casa d’Aragó muntarà el mercat medieval a la plaça de Pau Casals i, més endavant, el dia 29, hi haurà una tertúlia literària a la Biblioteca del Fondo amb un títol suggestiu —«Sopem amb Carvalho»—, amb  un tastet i amb alguna sorpresa. Per participar-hi, cal inscriure’s a b.sta.colomag.f@diba.cat.

El Sant Jordi infantil se celebra el dia 18 al jardí de Can Sisteré amb el lema ‘Menuda lletra’

Amb el lema «Menuda lletra», la festa del llibre infantil se celebrarà dissabte 18, a la Biblioteca Central i al jardí de Can Sisteré. L’Ajuntament, amb el suport de les llibreries Carrer Major i Abacus, ha programat una jornada per gaudir-la en família.
La Companyia Petit Bombay oferirà una versió amb titelles d’El petit príncep (12.00). El nen protagonista explicarà el seu llarg viatge per diferents planeteson ha conegut personatges ben estranys i curiosos.
D’altra banda, Teatre Nu farà El somni d’Alicia (18.00), un espectacle en moviment que recrea les il·lusions i les meravelles d’aquest popular personatge literari.
Durant tot el dia, les dues llibreries esmentades posaran a disposició de les famílies les últimes novetats editorials en literatura infantil, contacontes, signatura de llibres i tallers. Finalment, s’ha programat una marató de contes en què podran participar els més petits.

Una aposta per la cohesió cultural al barri del Fondo

La diada de Sant Jordi del barri del Fondo tindrà com a epicentre la plaça del Rellotge. La programació ha estat pensada per contribuir a la cohesió social i a la difusió del català com a llengua comuna i vehicular. Durant tot el dia, les entitats de la ciutat faran mostres i tallers de les diverses cultures i llengües que conviuen a la ciutat i al barri (àrab, xinès, urdú, castellà, anglès, armeni, etc.). Al matí (de 10.00 a 13.00 h), s’hi farà un espectacle infantil de titelles sobre la llegenda de Sant Jordi. Hi haurà una exposició de llibres en diferents idiomes, que es podran consultar i fins i tot agafar en préstec, a la Biblioteca del barri.