Santa Coloma acull un campionat estatal d'Aeromodelisme

El Grup de Velers RC IKARUS, club degà del vol de vessant a Catalunya, organitza aquest cap de setmana el CAMPIONAT D'ESPANYA DE VOL DE VESSANT, prova de la modalitat F3F (velers ràdio-controlats de vessant) en Santa Coloma de Gramenet.

La prova, 12 i 13 de desembre, es realitzarà sota el reglament FAI F3F i els auspicis de la Reial Federació Aeronàutica Espanyola (RFAE), que ha atorgat l'organització al club colomenc. Aquesta prova, amb categoria de Open Nacional i inclosa també en el calendari de la Lliga Catalana de F3F 2009, es desenvoluparà en el vessant del Puig Castellar (Turó del Pollo), de Santa Coloma de Gramenet.

Recuperada la vegetació de la zona de vol després de l'incendi que la va desolar en l'estiu de 2007, aquest any es podrà gaudir d'una àmplia zona d'aterratge practicable i, addicionalment, d'una zona de seguretat habilitada amb lones per a assegurar sota qualsevol condició de vol la integritat dels models durant els aterratges.

El club de velers RC Íkarus (fundat l’any 1977) té mes de 20 anys d'història, sempre dedicat al vol a vela i altres disciplines de motor. Amb més de cinquanta socis disposa d'una molt bona zona de vol de vessant al Puig Castellar, on cada diumenge es troben molts aficionats i socis per passar l'estona fent volar els seus models. A part de la zona de vol de vessant, el club disposa d'un camp per al remolc de velers i vol a motor situat en Santa Agnès de Malanyanes.
Alhora i des de ja fa un temps, el club organitza al Pavelló de la Bastida trobades per poder gaudir de la disciplina de vol indoor, amb la qual els socis passen molts i molt bones estones fent volar petits i lleugers models.

Què és el vol de velers de ràdio-control?
Els velers o planadors són aeromodels ràdio-controlats que no porten cap tipus de motor. Per volar aprofiten els corrents ascendents d’aire calent (vol tèrmic) i/o la força ascendent de l’aire en xocar amb la vessant d’una muntanya (vol de vessant).
Els velers tenen unes ales molt llargues per aprofitar al màxim els corrents ascendents que els mantenen en vol i són la força lleugers. Malgrat no tenir motor, es dirigeixen mitjançant un equip de ràdio-control que permet al pilot governar a distància els comandaments de la nau i dirigir-la amb total precisió.

Horaris del Campionat:
Dissabte: 10’00 a 17’00 h.
Diumenge: 10 a 15’00 h. Lliurament de premis