Sant Jordi al Fondo

Durant tot el dimecres 23, Fondo Comerç celebrarà la Diada a la plaça del Rellotge, amb la promoció de la lectura i l’ús de la llengua com a fil conductor

Fondo Comerç, celebra, per segon any consecutiu, la Diada de Sant Jordi, el proper dimecres 23 d’abril. El fil conductor de la jornada, que es desenvoluparà durant tot el dia a la plaça del Rellotge, serà la promoció de la lectura i l’ús de la llengua. Per aquest motiu, en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat, s’organitzarà una mostra de llibres en diferents idiomes i se’n faran donacions entre els assistents. 

La festa s’iniciarà al matí amb una activitat infantil adreçada als alumnes de les escoles del barri (Beethoven, Wagner i Verge de les Neus). En total, hi participaran prop de 500 nens i nenes que gaudiran d’un espectacle musical sobre la llegenda de Sant Jordi. A la tarda estan previstes activitats per a infants, joves i adults que duran a terme entitats de la ciutat. El punt final a la jornada el posarà un recital de poemes en diferents idiomes i l’actuació de cantautors de la ciutat. 

En paral·lel i durant tot el dia, es podran visitar els estands d’una desena d’entitats de la ciutat. Per tal de fer difusió de la jornada a les xarxes socials es piularà amb l’etiqueta #SantJordialFondo. 

La Diada de Sant Jordi del Fondo compta amb el suport de l’Ajuntament de Santa Coloma, les quatre biblioteques de la ciutat i el CNL L’Heura i amb la participació del Rellotge XXI, Fundació Germina, la Xarxa de Valors, JAK, Centre d’Acolliment Santa Rosa, Aula de la Gent Gran i Associació Cultural Esportiva La Convivència.

Programa d'actes

Matí

De 10 a 14h.
Biblioteca al carrer. Donació de llibres i mostra de llibres en diferents llengües (Coordinen les Biblioteques de Santa Coloma: Can Peixauet, Central, Singuerlín i Fondo)
A partir de les 10h. Taller “Titelles de dit del drac de Sant Jordi”

De 10 a 12h.
Contacontes “Sant Jordi i el Drac” a càrrec d'escoles Beethoven, Wagner i Verge de les Neus (Organitza: Departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Santa Coloma)

Tarda
De 17 a 21h.
Biblioteca al carrer. Donació de llibres i mostra de llibres en diferents llengües (Coordinen les Biblioteques de Santa Coloma

De 17 a 19h.

  • Tallers per a infants, joves i adults
  • Taller Scrabble (CNL Heura)
  • Taller de grafit (Fundació Germina)
  • Mur de denúncies/propostes (Fundació Germina)
  • Taller de titelles de dits (Rellotge XXI)
  • ‘Face in hole’ (Rellotge XXI)
  • Taller d’escriptura en àrab (La Convivència)
  • Taller de roses i dracs (La Convivència)
  • Actuació (JAK)


De 18.30h. a 19.15h.
Espectacle infantil “El cub lliure” de la companyia de teatre Dromosofista (Organitza: Departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Santa Coloma)

De 19.15h. a 19.30h.
Drac xinès i espectacle de tambors (Organitza: l’Associació Cultural Popular Xinesa)

De 19.30h. a 21h.
Recital de poesia en diferents idiomes el marc de la iniciativa “El centre del Món” a càrrec de Jordi Valls
Actuació de cantautors locals