Sala Singuerlín

Cine Club Imatges ens porta el divendres 7 (20.00) un divertit film dels germans Coen, "El gran Lebowski" .

El divendres 7 (20.00) Cine Club Imatges projecta, amb entrada lliure, a la Sala Singuerlín de la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça Sagrada Família s/n), "El gran Lebowski" és una pel·lícula dirigida per Joel Coen i Ethan Coen, estrenada el 1998. Comèdia interpretada per Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, Steve Buscemi i el recentment desaparegut Philip Seymour Hoffman.

Jeffrey Lebowski, anomenat "El Penjat" és un dropo i un sapastre que passa el seu temps jugant a bitlles amb els seus amics Walter Sobchak i Donny. Però un dia, dos brètols apareixen a casa seva, l'amenacen, li ordenen tornar els diners que la seva dona deu a Jackie Treehorn, i orinen sobre la seva catifa. La qüestió és que Jeff no té dona i ha estat confós amb un altre Lebowski, que és milionari. El Penjat decideix doncs anar a veure el ric Lebowski per fer-se indemnitzar, i posa així el dit en un engranatge que el portarà de peripècia en peripècia...

Cinema de qualitat, social i d'autor 

La programació de la Sala Singuerlín es gestiona mitjançant un acord de l’Ajuntament amb el Cine Club Imatges, una entitat amb llarga trajectòria a Santa Coloma. Els objectius són oferir, de manera continuada,material de qualitat, social i d’autor, que generalment es troba fora dels circuits comercials convencionals, i fer un treball educatiu amb nous públics (especialment joves i estudiants). Molts dels treballs que hi arriben els podem conèixer a través dels seus autors i protagonistes, que en fan la presentació.
Les projeccions infantils són sempre doblades i, si la còpia ho permet, en català. Les dels adults són subtitulades en versió original, en castellà o en català. 

Abans de cada pel·lícula, s’hi projecten reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans, experiències d’arreu del món que mostren situacions sovint desconegudes o amagades. La idea és fer visible a través del cinema altres realitats i alternatives, compartir experiències i ajudar a pensar globalment a través del coneixement. El material procedeix de les obres presentades a les anteriors edicions del Festival de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o de diverses institucions i ONG. Hi destaquen també els curts d’autors locals o vinculats amb entitats i projectes de la ciutat. 

Bones xifres d'assistència

En el primer any de funcionament del cicle estable de cinema gratuït a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré, les dades d’assistència permeten parlar de consolidació d’una oferta variada i atractiva, i de fidelització del públic. En un any, hi han hagut 37 sessions, 18 projeccions per a adults i 19 de caire familiar. El nombre total d’assistents ha estat de 2.212.
El nombre d’assistents a les projeccions per a adults ha estat de 920, mentre que les pel·lícules familiars les han vist 1.290 persones. La mitjana d’assistència en el primer cas és de 51 persones i, en el segon, de 67. 

Amb aquesta proposta de cinema s’ha obert una línia cultural i educativa descentralitzada. El metro (L9) i l’horari triat per a les projeccions han facilitat la presència de públic al Singuerlín, que ha anat exponencialment en augment.