Recuperem la memòria històrica porta el documental "Guillena 1937"

L'obertura de la fosa de les dones de Guillena (Sevilla) afusellades el 1937 arriba en un documental presentat per l'arqueòleg Daniel Barragán Mallofret a la Biblioteca Singuerlín Salvador Cabré dijous dia 10 (18:30h).

Amb l’objectiu de reflexionar sobre diferents punts de la nostra memòria històrica es passa el documental Guillena 1937. Es presenta el procés de  l’obertura de la fossa de les dones afusellades al 1937 a Guillena (Sevilla). Es tracta d’una mostra  de la violència sobre la dona com a arma de guerra.  Als pobles, la fosa dels afusellats era popularment coneguda, però durant la dictadura es va evitar parlar d’aquests temes, i així es va convertir en un tabú local durant els anys...Són moltes les persones que per poder tancar les seves ferides han d’obrir aquestes fosses. Aquest documental és una mostra d’aquesta necessitat humana. La presentació serà a càrrec de l’arqueòleg que participa al procés, Daniel Barragán Mallofret.

Lloc: Sala Singuerlin- Biblioteca Salvador Cabré
Data i hora: 10 d’abril de 2014, 18:30h
Organitza: L’Associació d’Història del Bàsquet Colomenc i l’Àrea de Participació i Qualitat Democràtica, dins del programa Recuperem la memòria històrica.