Prop de 600 persones en atur de la ciutat es beneficiaran de nous cursos de formació

Aquestes accions permeten millorar la inserció laboral de les persones que estan desocupades. A través de l’empresa municipal Grameimpuls, s’han programat 38 cursos de diverses especialitats.

Un total de 570 persones en situació d’atur es beneficiaran de la nova programació de cursos de formació ocupacional que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l’empresa municipal Grameimpuls, oferirà aquest darrer quadrimestre a la ciutat. L’objectiu d’aquestes accions formatives és promoure la qualificació professional de les persones desocupades, facilitant el seu accés al mercat laboral, així com millorar la competitivitat de les empreses del territori a partir de la formació dels treballadors i les treballadores.

En aquesta nova convocatòria s’han programat 38 cursos relacionats amb les següents especialitats: gestió administrativa, restauració, comerç i màrqueting, instal·lacions i manteniment, serveis socioculturals i a la comunitat, electricitat i electrònica, energia i aigua. La durada dels cursos oscil·la entre les 250 i les 930 hores i tots inclouen un mòdul de formació professionalitzadora i un període de pràctiques en empreses de Santa Coloma i de municipis veïns.  

Els cursos tenen capacitat per a 15 alumnes i es realitzaran en diversos centres de Grameimpuls de la ciutat , en funció de l’especialitat. Les persones que superin el curs obtindran un certificat de professionalitat que acredita que tenen coneixements i aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les necessitats del mercat de treball. A més, per aconseguir la inserció, les persones participants comptaran amb el suport del personal tècnic de l’empresa municipal, a través d’un procés de tutorització i acompanyament a la seva tornada a la vida laboral.

Cursos amb bona inserció laboral

Aquestes accions busquen millorar l’ocupabilitat de les persones aturades. En general, tots els cursos tenen un bon nivell d’inserció laboral. N'és especialment destacada la dels cursos que programa l’Escola de Restauració (ERESC), ubicada al recinte de Torribera, on 7 de cada 10 alumnes de mitjana troba feina un cop finalitza la seva formació.

Professionalitzar persones desocupades en aquest àmbit és important, tenint en compte que la restauració és un dels sectors estratègics de ciutat i el punt de partida d’altres iniciatives relacionades, com ara el projecte de recuperació de la vinya d’en Sabater, el Pla de dinamització, la Mostra Gastronòmica o el programa Santa Coloma deGusta.

Inscripcions obertes

Les persones interessades podran obtenir més informació sobre el perfil d’accés, procés de selecció i característiques dels cursos a:

  • Oficines centrals de Grameimpuls: c. Rafael Casanova, 40 93 466 15 65 / www.grameimpuls.cat 
  • Horari: de dilluns a divendres, de 8 a 15 h

Aquests cursos estan promoguts pel Servei d’Ocupació de Catalunya, la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball i Migracions, el Fons Social Europeu i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i estan gestionats per l'empresa municipal Grameimpuls.