Programes formatius i de suport per potenciar la inserció laboral i la reactivació econòmica

La societat municipal Grameimpuls desenvolupa tot un seguit de accions per ajudar a la inserció laboral a persones que tenen dificultats per accedir al mercat laboral, a més de contribuïr a la reactivació econòmica de la ciutat.

###NEWS_VIDEO_1###

La situació de crisi econòmica internacional en què estem immersos fa que el lloc de treball sigui el principal tema de preocupació de la ciutadania. Conscient de la difícil conjuntura que travessem, l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha redoblat els seus esforços en les polítiques socials per a, en la mesura de les seves possibilitats, ajudar les famílies que més ho necessitin. En aquest sentit, en el pressupost municipal hi ha un augment del quaranta per cent de la despesa en oferta formativa i capacitació professional, que ha de facilitar la inserció al mercat laboral de les persones que es troben sense feina.

L'empresa municipal Grameimpuls té obert el termini d'inscripcions en nombrosos cursos de capacitació professional. Des de la restauració a les noves tecnologies, passant per sectors amb tant futur com el de les energies renovables, els colomencs poden trobar aquí un ampli ventall d'opcions per millorar la seva formació professional.
L'objectiu és fer més competitiu al treballador, atès que això redundarà en una empresa que també estarà millor situada al mercat.

Augmenta l'oferta de formació laboral a la ciutat
L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a través de l'empresa municipal Grameimpuls, ha augmentat les accions de formació professional ocupacional i sociolaboral, amb l'objectiu d'ajudar les persones que tenen més dificultats per accedir a un lloc de treball.
L'any 2009 s'ha incrementat un 40,7% el pressupost municipal destinat a aquest àmbit en relació amb l'exercici de 2008. L'Ajuntament pretén, amb aquest significatiu augment de la partida pressupostària, que els colomencs que vulguin puguin millorar la seva qualificació professional o reciclar coneixements en aquelles especialitats amb més demanda del mercat laboral.
Destaquen de manera particular la formació en sectors emergents —como les energies renovables— i la formació en atenció a les persones al marc de la Llei de la Dependència, entre altres interessants opcions.
Aquestes són només algunes de les ofertes de formació que es poden consultar en l'empresa municipal Grameimpuls.

Sector de la restauració
En l'àmbit de la formació professional ocupacional destaquen els cursos que s'imparteixen en l'Escola de Restauració. Avui dia, s'ofereixen 14 cursos per a l'aprenentatge de cuina i el servei de menjador i barra. En aquests moments, la restauració és un dels sectors amb més demanda laboral.

Professions emergents
L'Escola Taller de Santa Coloma acull cursos per especialitzar-se en sectors emergents i de gran projecció, com les energies renovables. Concretament, ja està en marxa la formació per obtenir el diploma d'instal·lador de plaques solars fotovoltaiques, un curs dirigit a joves d'entre 16 i 24 anys, amb gran futur professional. Avui dia, la nostra ciutat és un referent en la generació i ús d'energies netes; disposa de cinc parcs solars fotovoltaics que suposen un important estalvi energètic i d'emissions de contaminants a l'atmosfera.

Atenció a les persones
Durant aquest any unes 400 persones amb més de 16 anys tindran l'oportunitat de participar en el programa ITINERE, cursos d'informació i orientació dirigida al col·lectiu de dones i ciutadans amb dificultat d'inserció laboral, amb l'objectiu d'especialitzar-se en el sector d'atenció a les persones en el marc de la Llei de la Dependència. En aquest sentit, i entre altres opcions, destaquen les especialitats d'auxiliar de geriatria, cuidador/a de discapacitats, monitor/a de menjador, d'atenció a malalts d'Alzheimer, etc

Noves tecnologies
Les noves tecnologies de la informació són una aposta municipal amb continuïtat que ofereix Grameimpuls als colomencs interessats i que es concreta en cursos d'informàtica i ofimàtica bàsica, Internet i utilització del correu electrònic, entre d'altres. Són sessions monogràfiques introductòries amb l'objectiu de que els participants s'iniciïn al món de les noves tecnologies i en la gestió de la informació com eines bàsiques de treball. Els cursos estan dirigits a persones de 16 a 65 anys.

Competitivitat de l'empresa
Per als nous emprenedors o empresaris que vulguin millorar les seves competències professionals o fer més competitiva la seva empresa, Grameimpuls té un ampli programa formatiu. Per al mes que ve de novembre ha preparat dues sessions monogràfiques teoricopràctiques: una per millorar la gestió de la tresoreria i una altra per introduir-se en la venda en línia a curt termini. La inscripció és gratuïta i pot realitzar-se a través del web de l'empresa municipal.
Més informació sobre l'oferta formativa o l'atenció a les empreses, en el carrer de Rafael Casanovas, 40 i en el telèfon 93 466 15 65.

Augmentar i fidelitzar clients
Grameimpuls, per segon any consecutiu, ha organitzat el curs de visites comercials, en el context de la formació INDRA, dirigit a persones emprenedores. En un entorn tan competitiu com l'actual, és fonamental conèixer a fons i satisfer les necessitats dels clients. Per això, per incrementar clients és fonamental realitzar una bona visita comercial. En aquest sentit, aquest curs té l'objectiu de poder implicar al personal de vendes en les noves exigències.
Així, durant les quatre jornades del curs (13, 15, 20 i 22 octubre) es donen les pautes perquè els participants puguin exposar els beneficis dels seus productes o serveis de la manera més positiva i rendible possible, superant les possibles actituds negatives dels clients, i considerant-les aquestes com oportunitats i no com obstacles. El taller és gratuït.