Presentació a la Biblioteca del Fondo el primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques

Més de 60 alumnes estudien aquest grau interuniversitari, únic a l’Estat Espanyol, que imparteix la Universitat de Barcelona -a través del Campus de l’Alimentació de Torribera- i l’Escola Universitària CETT-UB.

Santa Coloma de Gramenet, 10 de desembre.- El proper dilluns 15 de desembre a les 10:00 hores a la Biblioteca del Fondo (carrer de Massenet nº 28-30) , tindrà lloc la presentació del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques, en un acte organitzat per la Universitat de Barcelona, a través del Campus de l’Alimentació ubicat al Recinte Torribera de Santa Coloma de Gramenet, i l’Ajuntament d’aquesta ciutat.



Aquest primer curs del nou ensenyament interuniversitari, pioner a l’Estat Espanyol, pretén dotar als alumnes, futurs professionals experts en gastronomia o futurs xefs, d’una vessant teòrica i pràctica amb un fort contingut científic sobre els aliments que manipulen a nivell culinari. Què poden menjar les persones celíaques o quins plats són adients cuinar si el client pateix algun tipus d’al•lèrgia són, entre d’altres, els coneixements que s’imparteixen en aquest grau que, des d’aquest curs 2014-2015, s’imparteix parcialment al Campus universitari colomenc juntament amb l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme CETT-UB, l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (UPC) i la Fundació Alicia.



Per conèixer en primera persona els alumnes d’aquest grau, més de 60 en la primera promoció, el que cuinen i l’objectiu d’aquest nou grau, s’ha previst aquest acte de presentació a la Biblioteca del Fondo de Santa Coloma (10:00h).



Primer es farà un recorregut pel Mercat Municipal del Fondo, on els estudiants, acompanyats del seu professor de cuina, Xavier Torrado, faran la compra dels productes frescos que posteriorment prepararan, cuinaran i serviran a les persones assistents per a la seva degustació. Algun dels plats que s’elaboraran tindran connotacions nadalenques donada la proximitat d’aquestes festes.

A les 10:30 hores, ja a l’interior de les instal•lacions de la Biblioteca del Fondo, a l’espai denominat “Cuines del Món”, dotat d’una cuina professional, es realitzarà una roda de premsa en la que participaran els responsables del nou ensenyament, el director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Màrius Rubiralta, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. Núria Parlon. Al finalitzar la trobada es servirà un tast dels plats elaborats pels estudiants.

ActePresentació del primer grau interuniversitari de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Data i horaDilluns 15 de desembre, 10:00h
LlocBiblioteca del Fondo, espai "Cuines del món". carrer de Massenet, 28. Metro L1 i L9 estació Fondo
Assistents
  • L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon
  • El director del Campus de l'Alimentació de la UB, Màrius Rubiralta
  • Estudiants del primer grau de Ciències Culinàries i Gastronòmiques
Altres consideracionES PREGA CONFIRMACIÓ EN LA MESURA DEL POSSIBLE

 



Per a més informació i/o contactes:

Servei de Premsa i Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

(Dori Morillo/Ana Belén Pérez)

93 462 40 13 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat