'Paraula de Santa Coloma' una cita literària amb més de 70 propostes

Aquest cap de setmana arrenca una nova edició del programa «Paraula de Santa Coloma» , una de les principals cites literàries de la ciutat, que té com a objectiu fomentar la lectura i promoure la literatura colomenca. Enguany hi ha programades més de 70 activitats que ompliran els equipaments culturals de la ciutat amb propostes per a tots els públics durant els mesos d’abril, maig i juny. Una mostra imprescindible per conèixer el talent i la creativitat locals.

Durant la diada de Sant Jordi es duran a terme diverses iniciatives, entre les quals la fira de llibreters i entitats de la plaça de la Vila, presidida pel drac Blai. Durant la jornada, també s’oferirà una audició de sardanes (19.00 h) i, com ja és habitual, la presència d’un estand on les autores i els autors de la ciutat signaran els seus darrers llibres. A més, els escriptors i les escriptores presentaran les seves obres en les properes setmanes a Can Sisteré, com ara Jordi Valls, que donarà a conèixer el seu tretzè llibre de poesia, Pollo (25 d’abril, 20.00 h), Roser Vicente, amb Allò que el vent no s’endugué (10 d’abril, 19.00 h), Sonsoles Fuentes, amb Heridas ocultas(5 de juny, 19.00 h), Vicenç Llorca, amb Cos de poderosa llum (22 de maig, 19.00 h), Fran Murcia, amb El alambre del funambulista (15 de maig, 19.00 h) i Òscar Esteban, que presentarà a la Biblioteca Singuerlín Lorca, tu nombre bajo el agua(29 de maig 19.00 h).

També s’hi sumarà Montserrat Tura, amb l’assaig República pagesa. Vindicació del catalanisme rabassaire (Can Sisteré, 24 d’abril, 18.30 h). I la periodista colomenca Mayka Navarro presentarà l’obra dels Mossos d’Esquadra Els casos de ficció (Can Sisteré, 17 d’abril, 19 h), un recull de relats escrits per diferents oficials.

A les biblioteques hi haurà contacontes, xerrades, tertúlies, tallers, exposicions, ci nema, etc.  Destaquen els laboratoris de lectura, com «Joc de formes», dirigit a nenes i nens de 4 a 9 anys, i que requereix inscripció prèvia (Biblioteca Singuerlín, 7 de maig, 18.00 h; Biblioteca del Fondo, 18 de maig, 11.00 h; Biblioteca Can Peixauet, 24 de maig, 18.00 h; Biblioteca Central, 5 de juny, 18.00 h), així com les diferents sessions de cinema i literatura que es faran a la Biblioteca Singuerlín: Matar a un ruiseñor(12 d’abril, 20.00 h); Diario de Greg: carretera y manta (4 de maig, 11.30 h); El cartero y Pablo Neruda (24 de maig, 20.00 h); Charlie y la fábrica de chocolate (1 de juny, 11.30 h) i Truman Capote (7 de juny, 20.00 h). Per últim, la Biblioteca Can Peixauet durà a terme xerrades d’influencers, com la de Belena Gaynor, digital manager d’Operación Triunfo (27 de maig, 18.00 h).

Música i poesia es donen la mà en dues propostes singulars: el recital Tajabone acoustic (Biblioteca Singuerlín, 11 d’abril, 19.30 h), que posarà música als poemes del poeta colomenc Àngel Plà, i la xerrada «Dones, literatura i hip hop» (Can Sisteré, 12 de juny, 19.00 h), en què artistes pioneres en aquest gènere musical parlaran de les relacions entre el món dels sons urbans afroamericans i la poesia. Per últim, es podrà gaudir de l’exposició «Miguel Hernández, poeta del poble» (fins al 30 d’abril) al Museu, i al Teatre Sagarra destaca la posada en escena d’Othello, un clàssic de William Shakespeare (12 d’abril, 21.00 h).

Menuda Lletra, la fira infantil i juvenil

El públic infantil i juvenil comptarà amb la seva pròpia festa del llibre: Menuda Lletra, una fira que tindrà lloc aquest diumenge, 7 d’abril, d’11.00 a 14.00 h al jardí de Can Sisteré. Entre altres activitats, es presentarà «La rulot de contes», una caravana molt especial amb un narrador carregat de relats. També s’oferirà un taller per crear el nostre propi llibre, el concert On són les lletres?, amb Jordi Tonietti i Oriol Tonietti, inspirat en poemes clàssics, i la firma dels autors de la sèrie Agus i els monstres, Jaume Copons i Liliana Fortuny, que presentaran de forma teatralitzada les peripècies de la família monstruosa de Santa Coloma de Gramenet.