Obre la zona de prioritat per a vianants, el nou centre comercial de Santa Coloma

El trànsit queda restringit als serveis públics i d'emergència i l'horari de càrrega i descàrrega. Les persones propietàries d'aparcaments a la zona tenen accés prèvia sol·licitud i autorització.

Aquest divendres, 21 de novembre, s'obre la nova àrea de prioritat per a vianants del centre de la ciutat. Després d'un any d'obres, en 20.000 metres quadrats d'espai públic, agrupats en un perímetre situat entre la rambla de Sant Sebastià i el passeig d'en Llorenç Serra, l'avinguda de la Generalitat, els carrers de Sant Silvestre i Sant Carles, i les places de la Vila i de Catalunya, s'ha fet realitat un nou espai en ple centre de Santa Coloma que és idoni per al passeig i les compres. Els vianants tenen millor accessibilitat i gaudeixen de prioritat sobre els vehicles.

La nova zona del centre de Santa Coloma de Gramenet, d'ús prioritari per a les persones, disposa de sistemes de control per a l'accés només del trànsit autoritzat (que haurà de circular a un màxim de 20 km / h), i amb horaris establerts per a la càrrega i descàrrega; en aquesta franja horària, la que va de 6.00 a 11.00 i de 14.00 a 17.00 hores, es podrà parar però no estacionar en tota la superfície. És una gran zona de vianants i comercial per a ús públic, sense barreres arquitectòniques, on també s'ha instal·lat nou enllumenat amb llums led més sostenibles i mobiliari urbà fabricat amb material reciclat. S'ha plantat nou arbrat i s'han col·locat dues illes de contenidors soterrats.

Neix un nou centre per a l'ús de la ciutadania de Santa Coloma que inclou dues places que també han estat remodelades: la de Sagarra, el emblemàtic mercat municipal ha estat reformat en la seva totalitat i que aquesta mateixa setmana s'ha tornat a posar en marxa, i la del Manelic (o del borreguet). Aquest punt de trobada històrica dels veïns i veïnes del barri de Can Mariner ha estat reformat totalment, inclosa l'escultura del famós pastor de Terra baixa, que va crear Àngel Guimerà i que dóna nom al lloc. La imatge actual, al costat d'una font, és una rèplica exacta, en bronze, de l'original que va crear el 1926 el colomenc Joan Galobardes i que, molt deteriorada, va ser restaurada pel Centre Excursionista Puigcastellar (CEP) el 1984. Aquesta antiga escultura ha estat remodelada i passarà a formar part de l'exposició permanent del Museu Torre Balldovina.

L'Ajuntament espera, amb aquesta nova actuació de millora per a la ciutat, impulsar el comerç de proximitat, com a activitat econòmica fonamental per a Santa Coloma, i afavorir l'ús i gaudi de la ciutadania de la via pública (una ciutat on moure sigui més còmode, segur i sostenible), objectius que figuren en el Pla d'Acció Municipal (PAM) d'aquest mandat com a prioritaris.