Oberta la convocatòria del 4t Premi UB-Ferran Adrià per a treballs de recerca de batxillerat

El Campus de l’Alimentació de Torribera acollirà la presentació dels treballs finalistes el proper 10 de juliol.

Ja està oberta la convocatòria anual del Premi UB - Ferran Adrià, l'objectiu del qual és promoure els treballs de recerca que tractin sobre l’alimentació i la nutrició com a temes centrals, i que relacionin les diverses ciències amb la realitat quotidiana.

Poden optar al guardó els treballs de recerca, presentats per estudiants de batxillerat matriculats durant el curs 2012-2013 en els centres d’ensenyament de Catalunya. que tinguin com a àmbit temàtic les ciències i tecnologies de l’alimentació, la nutrició, la seguretat alimentària, la cuina i la gastronomia,  incloent-hi els aspectes antropològics, sociològics, humanístics, econòmics o de qualsevol altra temàtica que hi estiguin relacionats. Els treballs poden ser individuals o col·lectius i el seu format i extensió és lliure.

El primer premi està dotat amb 1.000 € en forma de xec regal per a material educatiu destinat a l’alumne guanyador i un xec de 500 € al professor que hagi dirigit el treball. També s’atorguen dos accèssits, dotats amb xecs de 300 € per a l’alumne i de 200 € per al professor. L’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, una àrea especialitzada de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya, també atorgarà un accèssit especial al millor treball que desenvolupi algun aspecte de seguretat alimentària.

El termini de presentació dels treballs finalitza el 7 de juny del 2013 i en el jurat, a més de la UB, hi estaran representats la Fundació Alícia, Gallina Blanca Star, l’Agència de Salut Pública de Catalunya, l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT, l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació, la Fundació Triptolemos i l’Associació Espanyola de Dietistes i Nutricionistes.

Presentació dels treballs finalistes al Campus de Santa Coloma

El procés de decisió del treball guanyador consta de dues etapes. La primera etapa és la selecció de fins a sis treballs finalistes, per part d’un equip tècnic constituït per diversos especialistes.
La segona etapa és la decisió per part del jurat dels treballs premiats. Es farà una sessió pública de presentació dels treballs finalistes el dia 10 de juliol a les 18 hores a l’Edifici de la Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera. En aquesta sessió cada autor/a disposarà de quinze minuts per fer-ne una presentació, i el jurat tindrà cinc minuts per formular-li preguntes. El jurat farà pública la seva decisió final abans del dia 16 de juliol.

Fomentar l’interès pels estudis sobre l’alimentació i la nutrició

Aquesta és la quarta edició d’aquest premi que convoca la UB, mitjançant el Servei d’Atenció a l’Estudiant, i en el qual col·labora el xef Ferran Adrià, doctor honoris causa per la UB, amb el patrocini de l’empresa Gallina Blanca Star.
Es tracta, doncs, d’aprofundir en un dels àmbits de coneixement de la Universitat de Barcelona que s’imparteixen en els graus de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments, titulacions adscrites a la Facultat de Farmàcia, i que també són objecte d’estudi en diversos màsters i cursos de postgrau, així com de diversos grups de recerca, la major part agrupats al campus de l’Alimentació de la UB, ubicat al recinte de Torribera, a Santa Coloma de Gramenet.

El guardó va nèixer com una iniciativa pionera per fomentar i guardonar l’interès pels estudis sobre l’alimentació i la nutrició entre els estudiants de batxillerat, i alhora forma part del catàleg iniciatives impulsades pel Campus de l’Alimentació de la UB a Santa Coloma amb el recolzament de l'Ajuntament colomenc.

En la darrera edició del Premi UB-Ferran Adrià que es va lliurar el passat 8 d’octubre a la Universitat de Barcelona hi van participar més d’una trentena d’alumnes de centres de batxillerat de tot Catalunya.

*Consulteu les bases del Premi UB - Ferran Adrià en <media 12369>aquest enllaç</media>.