Núria Parlon, nova presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat

L'alcaldessa, actual vicepresidenta del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament (FCCD), ha estat escollida presidenta de la confederació estatal de cooperació aquest dimecres 19 a Bilbao.

Núria Parlon, nova presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCS)

L'alcaldessa, Núria Parlon, vicepresidenta del Fons Català de Cooperació i Desenvolupament (FCCD), ha estat escollida en l'assemblea que s'ha fet aquest dimecres 19 de febrer a Bilbao (País Basc), nova presidenta de la Confederació de Fons de Cooperació i Solidaritat (CONFOCS), l'ens de coordinació dels 9 fons de cooperació i solidaritat existents a l'Estat Espanyol. 

L'assemblea també ha escollit a Juan González, alcalde de Nigrán i president del Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade com a Vicepresident; a Susana Móra, presidenta del Consell de Menorca i Vicepresidenta del Fons Menorquí com a Secretària; i a Ernesto Sainz Lanchares, alcalde de Salvatierra, i president de l'Euskal Fondoa com a tresorer.

Precisament, Núria Parlon substitueix a Juan González, alcalde de Nigrán, que passa a ocupar la Vicepresidència

Aquesta elecció arriba en un moment ple de reptes. El Govern espanyol està en fase de modificació de la llei 23/1998 de Cooperació Internacional on la CONFOCS vol tenir un paper clau en el debat i on aposta perquè es reconegui el paper de la cooperació municipalista. L'objectiu de la reforma que es planteja és adaptar una llei aprovada fa més de 20 vint anys a la nova l'agenda internacional del desenvolupament però també al paper dels agents, entre ells els municipis.

Actualment integren la CONFOCS, a més del FCCD, l'Euskal Fondoa. Asociación de Entidades Locales Vascas Cooperantes, el Fons Valencià per la Solidaritat, el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, el Fons Menorquí de Cooperació, el Fondo Galego de Cooperación e Solidariedade, el Fondo Andaluz de Municipios para la Solidaridad Internacional, i el Fondo Extremeño Local de Cooperación al Desarrollo. La confederació va néixer 1995 i té com a objectius contribuir a impulsar la cooperació descentralitzada dins i fora dels àmbits territorials dels seus membres i ser interlocutor davant les institucions estatals, europees i internacionals en aquells plantejaments on hi ha interessos coincidents.

Recepció del lehendakari

El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha rebut aquest dimecres 19 a la tarda, a Núria Parlon en la seva nova condició de presidenta de CONFOCS, per commemorar el 25è aniversari d'aquesta confederació estatal.