Núria Parlon elegida alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet en el ple de constitució de la corporació

Núria Parlon Gil (Barcelona, 1974) serà l’alcaldessa de la ciutat durant els propers quatre anys. Parlon ha rebut els vots del grup del PSC (12), d’ICV-EUiA-E (3) i de CiU (2), assolint d’aquesta manera la majoria suficient per ser proclamada alcaldessa en primera votació.

L’Ajuntament de Santa Coloma va celebrar el passat dissabte el ple de constitució de la corporació municipal pel mandat 2011-2015. La sessió ha estat presidida per la mesa d’edat, formada per la regidora més jove, Raquel Galera (ICV-EUiA-E), i el regidor de més edat, Francisco martín (PP).

Núria Parlon ha rebut els 12 vots favorables de la seva formació, el PSC, els 3  d’ICV-EUiA-E i els 2 dels regidors de CiU. Els cinc regidors del PP han votat la seva candidata, Mª Carmen Sáez, al igual que els tres de Plataforma X Catalunya, que han votat el seu cap de llista, Sergio Palomo. Els dos representants de Gent de Gramenet s’han abstingut.

Després de les votacions cada grup ha explicat el sentit del seu vot. Finalment Núria Parlon, després de rebre la vara d’alcaldessa ha dirigit el seu discurs de presa de possessió als assistents.

Parlon ha agraït la confiança que l’han fet els colomencs i colomenques a les eleccions i als dos partits que l’han votat al ple de constitució. L’alcaldessa, que s’ha situat al mig de la sala de plens, ha fet una crida a treballar per “un projecte comú anomenat il·lusió. La il·lusió de fer de Santa Coloma una ciutat millor, referent de la democràcia”. L’alcaldessa també ha volgut remarcar que continuarà “treballant des de la transparència i la corresponsabilitat amb la ciutadania i amb les entitats i associacions”.

Parlon ha fet un breu resum de les prioritats per aquest mandat, com la creació de la figura del regidor de districte, noves llars d’infants o els ajuts a les famílies.

Després de finalitzar l’acte institucional, tres representants de l’assemblea d’indignats acampats a la plaça de la Vila han lliurat al secretari de l’Ajuntament un manifest per tal que la secretaria general el faci arribar als diferents grups municipals.

La sessió s’ha pogut seguir des de la sala de plens i des de la pantalla instal·lada a la sala d’espera de l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà.