Nou projecte municipal de suport a les famílies amb fills i filles en edat escolar

"Fils" serà un punt de trobada, informació i reflexió per a totes les famílies de la ciutat. Les AMPA i les entitats ciutadanes col·laboren amb aquest nou projecte educatiu.

El seu objectiu és constituir-se com a eina d’ajut, de formació i de trobada per a les famílies de la ciutat amb fills en edat escolar.

La participació de les famílies en la vida escolar dels seus fills és un dret i un deure. L’Ajuntament, amb el propòsit de col•laborar en el foment de la implicació de les famílies en la vida educativa, posa ara en marxa aquest nou projecte perquè les famílies hi trobin un espai per compartir, debatre, opinar i formar-se.

A partir d’ara, «Fils» esdevé un punt on pares, mares i tutors podran trobar  informació, formació i reflexió  sobre aspectes relacionats amb l’educació dels seus fills i filles. «Fils» vol ser una eina d’acompanyament i suport a les famílies amb infants i adolescents en edat escolar obligatòria perquè puguin millorar la qualitat de les seves funcions educatives, tant a l’escola com a la llar, mitjançant tallers, xerrades o altres accions d’interès.

Per millorar el projecte, les famílies podran fer tota mena d’aportacions o suggeriments a través de la adreça electrònica espaifamilies@gramenet.cat. També s’ha habilitat un espai web on hi haurà una biblioteca amb recursos, manuals i documents de diferents temàtiques que serveixin d’ajuda a la comunitat educativa. El projecte es construeix en estreta col·laboració amb les AMPA i altres entitats locals relacionades amb aquest àmbit.

Activitats

«Fils» inclou diverses activitats. Hi haurà una gimcana familiar dins la Diada de l’Educació Pública, que tindrà lloc el 14 de maig, i una xerrada, el dia 17, sobre el pas de primària a secundària, a càrrec del psicòleg i coach Ricard López. De cara al curs vinent, ja s’estan programant altres activitats, com la formació en aspectes de comunicació, l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques en les AMPA i la participació de les famílies en els consells escolars, entre moltes altres.