L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol expressar el seu més profund condol per la recent defunció de Mossèn Salvador Cabré i Puig, qui fora rector de la parròquia del barri del Singuerlín durant l’etapa del franquisme i impulsor de la llengua i la cultura catalanes a la ciutat durant la dècada dels setanta.
Salvador Cabré i Puig, nascut a Mont-roig el 1931, va estar guardonat, entre altres, amb el premi Francesc Macià, en la categoria de treball, que atorga la Generalitat (1988) y amb el premi Ciutat de Santa Coloma (1990) per la seva trajectòria. Mossèn Cabré va publicar el 1988 Diàlegs d’un rector" on barrejava memòries amb documents pastorals i els records de la seva lluita política i social a la Santa Coloma a on va arribar com a rector.
Han estat moltes i diverses, les persones i entitats que han reconegut l’ingent tasca desenvolupada per Cabré a Santa Coloma. Entre d’altres, el CNL L’Heura organitza el “Premi Salvador Cabré” que porta el nom de la primera persona a qui es va concedir aquest reconeixement. Aquest guardó té com a objectiu, precisament, fer un reconeixement a les persones, entitats, establiments, empreses o col·lectius que contribueixen a l’impuls de la llengua catalana a la nostra ciutat. Recordem que va ser Salvador Cabré el fundador dels cursos de català a la nostra ciutat. També, de forma continuada, al llarg dels anys, un dels principals dinamitzadors de la llengua i la cultura catalanes a Santa Coloma.
Poder, però, per a mossèn Cabré, la seva darrere gran satisfacció va estar la inauguració el 15 de maig de 2010 d’un nou servei públic municipal, destinat a tota la població de dins i fora de Santa Coloma de Gramenet, impulsada per iniciativa popular amb el suport de l’Ajuntament i la Diputació, com és la nova Biblioteca Singuerlín que porta el nom de Salvador Cabré. Il·lusionat i molt content per la denominació del nou equipament ciutadà, Salvador Cabré ens va dir una frase d’agraïment que volia fer extensiva a tota la població colomenca: “Estimar és viure de debò, a Santa Coloma i al món sencer”.
Descansi en pau, Salvador Cabré.