Més de 2.500 infants i adolescents participen en les activitats d’estiu

A més dels casals d’estiu municipals de sempre, n’hi ha també d’artístics i d’esportius. Aprofitar les vacances de manera lúdica és l’objectiu principal de l’estiu colomenc.

Des del 25 de juny fins al 26 de juliol es duen a terme les activitats d’estiu en diversos centres escolars, poliesportius i equipaments municipals. Més de 2.500 infants i adolescents participen en aquest conjunt de propostes, l’objectiu de les quals és aprofitar les vacances mitjançant accions formatives i lúdiques. L’oferta de lleure estiuenca abasta tres casals municipals, dos d’artístics i sis d’esportius. Tallers, sortides, piscina i colònies són algunes de les iniciatives més reeixides. L’Ajuntament ha ofert beques i ajuts a les famílies més vulnerables perquè tothom hi pugui accedir.

En el primer grup, els casals municipals, hi ha els col·legis Jaume Salvatella, Torre Balldovina, Sant Just, Ferran de Sagarra i Serra de Marina, a més del Centre Rellotge XXI i l’Escola de Restauració. Les cinc escoles esmentades treballen la mateixa temàtica — les intel·ligències múltiples a través del joc—, acullen nens i nenes de 3 a 14 anys, funcionen en horari de matí i ofereixen servei de menjador.

D’altra banda, el Centre Rellotge XXI en fa dues, de propostes:  la infantil (de 4 a 12 anys), amb la temàtica «La volta al món en 20 dies», i la juvenil (de 12 a 16 anys). Finalment, l’Escola de Restauració treballa el tema «Menja’t els colors». Els casals artístics tenen lloc a la Central Escènica i al Centre Cívic de Can Mariner. L’equipament de l’avinguda de la Pallaresa fa tastets de teatre, dansa, circ, música i titelles, entre altres, impartits tots per l’Excèntrica. Hi participen nens i nens de 3 a 16 anys, i els continguts estan organitzats segons les etapes de l’ensenyament a les quals pertanyen. El de Can Mariner és un casal centrat en les arts plàstiques i s’adreça a infants de 3 a 12 anys.

Els casals esportius, que es fan als complexos de Can Zam, Torribera, el Raval i Rambla Fondo i als pavellons Joan del Moral, Nou i Raval, desenvolupen diferents disciplines. A més, hi ha campus específics de bàsquet, gimnàstica rítmica, futbol sala, futbol i atletisme, molt demandats per les famílies.

Les activitats d’estiu es completen amb la tasca educativa i social que impulsen els centres oberts en la prevenció del risc d’exclusió social. A l’estiu, els centres Rialles, Germina, Moisés i Casal dels Infants duen a terme un programa diferent, més  lúdic i d’oci. També cal mencionar els programes «Futbol net», que impulsa el FC Barcelona, i «Xela» de l’Escola d’Educació Especial Josep Sol.