Lliurament dels Premis Ciutat de Santa Coloma

L’entitat ACOLITE, el restaurant Lluerna i el fotoperiodista Samuel Aranda són els premiats en la edició d’enguany. L’acte de lliurament dels guardons tindrà lloc el dijous 13 (20.00) al Teatre Sagarra.

El dijous 13 de desembre (20.00h) tindrà lloc, al Teatre Sagarra, l’acte solemne de lliurament dels XVI Premis Ciutat de Santa Coloma. Aquests guardons honorífics s’atorguen cada dos anys i tenen l’objectiu de reconèixer la tasca individual o col·lectiva de les persones o entitats que han contribuït, de manera desinteressada o amb la seva trajectòria, al coneixement o a la millora de la nostra ciutat en qualsevol àmbit.

Enguany, el jurat cívic creat a l’efecte d’avaluar les diverses propostes presentades ha atorgat els mèrits a l’Associació Colomenca de Literatura (ACOLITE), al fotoperiodista Samuel Aranda i al restaurant Lluerna. També hi ha dues mencions especials a Centres Oberts Germina, Moisès i Rialles i Fundació Privada Tallers de Catalunya. La cerimònia de lliurament estarà presidida per l’alcaldessa, Núria Parlon, i és oberta a totes les persones interessades.

ACOLITE

L’Associació Colomenca de Literatura va néixer l’any 1996. La marca ACOLITE ha servit per fonamentar un planter d’escriptors i escriptores amb segell colomenc en els ambients literaris del país. L’Associació ha obert el camí a la creació de joves valors, i també ha portat a la ciutat literats i literates de reconegut prestigi. No ha estat un treball en solitari, tanmateix ACOLITE sempre ha col·laborat en fer ciutat, treballant en xarxa amb institucions, entitats i persones que han impulsat  projectes cívics en benefici del col·lectiu colomenc. Les memòries anuals de l’entitat donarien compte de més de 250 propostes dutes a terme, amb milers de beneficiaris directes. Els autors amb obra publicada i distribuïda comercialment que són socis d’ACOLITE acumulen més de 60 llibres al carrer.

ACOLITE ha organitzat nombrosos actes de presentació de noves publicacions: llibres d’escriptors locals i forans,  revistes i editorials.  També ha col·laborat amb altres entitats de l’àmbit de la solidaritat i la cooperació en la publicació de materials. Ha format part dels jurats literaris promoguts per diferents col·lectius de la ciutat i ha organitzat innumerables actes, conferències, tertúlies, concerts i recitals amb escriptors, crítics i cantautors.
 
Podem destacar també la seva implicació com a part activa en el grup promotor dels Debats SC i el Festival Spoken Word de Santa Coloma.

Samuel Aranda

Samuel Aranda va néixer el 1979 a Santa Coloma de Gramenet. Des dels 20 anys ha viatjat per tot el món tot recollint amb la seva càmera els grans conflictes humanitaris del nostre segle. Resideix a Tunísia.  Ha treballat com a periodista fotogràfic per a mitjans com El País, El Periódico de Catalunya, 20minutos, La Vanguardia, Le Monde, Geo i, actualment, The New YorkTimes. Una fotografia seva publicada a la portada d’aquest diari va obtenir el World Press Foto. El World Press Photo és el guardó més important del món en el seu gènere i celebrava el seu 55è aniversari. L’edició del 2012 va rebre més de 100.000 fotos captades per 5.247 professionals de 124 països. La vida professional de Samuel Aranda sempre ha estat lligada als conflictes socials arreu del món. Als 21 anys va viatjar a l’Orient Mitjà per cobrir el conflicte àrabo israelià per a l’agència EFE. Des de 2004 col•labora amb l’agència France-Presse per a la qual ha fet fotos a Espanya, Pakistan, Líban, Irak, els territoris palestins, Marroc i el Sàhara Occidental. El 2006 va guanyar el premi de la Asociación Nacional de Informadores Gráficos de Prensa y Televisión per un treball sobre els immigrants africans que intentaven arribar a Europa.

Samuel Aranda va guanyar el World Press Photo amb una  que va ser realitzada al Iemen el 2011. La seva obra ha estat exhibida a l’Instituto Cervantes a New York i inclosa a la selecció de Fotos de l’Any pel New York Times.

Restaurant La Lluerna

Víctor Quintillà és el xef que dirigeix la cuina del Lluerna, al carrer de Rafael Casanova. La carta combina elements de la cuina tradicional d'arrel mediterrània amb la creativitat de la cuina d'autor. Pel que fa als vins, qui s'encarrega és la cap de sala  'sommelier' Mar Gómez, dona de Quintillà,  la qual ha rebut un reconeixement especial en el primer concurs de Cartaví. Al 2006 rep un homenatge a BCN Vanguardia “Los otros grandes: Los jefes de sala”.

El producte és el protagonista.  El 'coulant' de patata i ou ecològic amb bolets o el llom de cérvol amb 'ravioli' de remolatxa són alguns exemples dels plats que proposa Quintillà. Són socis del moviment Slow Food que reivindica el consum de productes de proximitat i elaborats ecològicament.

La fama d'aquest cuiner colomenc no és nova. Va ser finalista del Premi Cuiner de l'Any en el marc del Fòrum Gastronòmic 2011, i aquest setembre va ser convidat a participar al World Gourmet Festival, celebrat a l'Hotel Four Seasons de Bangkok. Enguany, La Lluerna ha aconseguit una merescuda  estrella a  la prestigiosa Guia Michelin, la primera que es concedeix a un restaurant de Santa Coloma, amb tot el que aquest guardó significa per a la promoció externa de la nostra ciutat.