L’estació de metro del Fondo acollirà visites guiades per a apropar l’L9 a la ciutadania

AMPLIAT FINS L'1 DE NOVEMBRE

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques oferirà a partir del 18 de juny, visites guiades a l’estació de l’L9 de Fondo, amb l’objectiu d’apropar aquesta línia de metro a la ciutadania.

###NEWS_VIDEO_1###

Així, els mesos abans de l’inici de la seva posada en servei, prevista per la propera tardor, es calcula que uns 10.000 visitants, entre veïns, escolars, professionals i particulars, podran recórrer diferents espais d’aquesta estació. Durant la visita, un guia, amb l’ajut de panells informatius, maquetes i audiovisuals, explicarà les característiques, el procés constructiu i les diferents tipologies d’estacions d’aquesta nova infraestructura.

L’L9, més a prop

La propera tardor es posaran en servei cinc estacions de l’L9 en el tram de Santa Coloma de Gramenet. D’aquesta manera, s’iniciarà el procés de posada en marxa d’aquesta línia que està construint el Govern, que amb prop de 50 quilòmetres de longitud, es convertirà en la línia soterrada més llarga d’Europa.

Els ciutadans que ho desitgin tindran l’oportunitat de conèixer de manera visual, amena i didàctica l’L9 de metro, tant pel que fa al traçat, com les seves característiques i particularitats, els mètodes constructius emprats, la inversió o, fins i tot, algunes curiositats.

Les visites per als professionals o col·lectius es concentraran els dijous i divendres, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores, mentre que per a particulars, seran els dissabtes i diumenges, de 9.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 19.00 hores. S’organitzaran en grups de 20 persones com a màxim, i tindran una durada d’uns 40 minuts.