L’Escola de Restauració esdevé un referent de gran qualitat en la formació culinària

Aquest centre municipal colomenc forma cuiners i cambrers des de fa 22 anys. De fet, tres de cada quatre alumnes dels seus cursos de formació accedeixen al mercat laboral.

Els darrers anys, Santa Coloma ha esdevingut un referent en la formació gastronòmica i culinària, en l’educació universitària i en l’àmbit professional. La nostra ciutat és un punt de formació dels futurs professionals de l’alimentació que estudien al Campus de Torribera i, alhora, lloc de preparació de cuiners i cambrers. L’Escola de Restauració, amb més de vint anys d’experiència, és un centre municipal que afavoreix el prestigi de la gastronomia colomenca.

L’Escola de Restauració va néixer el 1991, a iniciativa de l’Ajuntament, per dotar la ciutat d’un espai on es poguessin formar professionals que posteriorment treballessin en el sector de la restauració local. L’aposta es basava en la qualitat dels serveis (sala i bar) i en una orientació cap a les noves tendències culinàries que començaven a despuntar a Catalunya i a Santa Coloma.

Actualment, l’Escola de Restauració, la gestió de la qual és a càrrec de Grameimpuls, ofereix formació ocupacional de cuiner i cambrer, formació contínua per a persones en actiu i cursos de cuina per a persones aficionades. Aquest centre ha format prop de 1.300 alumnes i ha organitzat diversos cursos de pastisseria i cocteleria. La mitjana d’inserció laboral de l’alumnat dels cursos de formació ocupacional és del 75%.

235 m2 destinats a l'aprenentatge i l'experimentació

Les instal·lacions de l’Escola de Restauració, a l’avinguda de la Primavera, s/n, van obtenir el certificat de professionalitat en la especialitat cuina, restaurant, bar i sommelieria que atorga el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. L’espai compta amb una cuina de 135 m2 i un menjador de pràctiques de 100 m2, on l’alumnat fa un aprenentatge el més pròxim a la realitat possible.

El Consell Assessor

L’any passat es va crear el Consell Assessor de l’Escola de Restauració, un òrgan consultiu, de participació i debat dels professionals i empreses de la restauració local. L’objectiu del Consell és col·laborar amb Grameimpuls en matèria de formació i fomentar la cultura gastronòmica. Professionals colomencs reconeguts com Francesc Armengol, Víctor Quintillà, David Ochoa i Paco Cordero en formen part.

L’Escola ja té web

L’Escola de Restauració acaba d’estrenar pàgina web (www.restauraciosantacoloma.cat), un nou mitjà de comunicació que fan servir alumnes i docents, que vol ser una plataforma participativa dels professionals de la ciutat i que serveix com a targeta de presentació del centre i de la seva oferta formativa. El nou web ofereix diversos apartats, entre els quals destaquen les receptes, els serveis a les empreses i la borsa de treball.

Curs de "Cuina al buit" per a professionals de la restauració

Grameimpuls obre la inscripció per al curs de "Cuina al buit", adreçat a professionals de la restauració. La formació anirà a càrrec de Francesc Armengol del restaurant Ca N'Armengol i de Victor Quintillà del restaurant Lluerna.

Les sessions es realitzaran els dies 1, 2, 8 i 9 d'octubre de 2013 de 17.30 a 19.30 a l'Escola Restauració Santa Coloma. El curs esta parcialment subvencionat i el preu pels professionals participants és de 20€. Més informació i inscripcions al c. de Rafael Casanova, 40, de 9.00 a 14.00 i a l’adreça electrònica info(at)grameimpuls.es (tel. 934661565) i www.restauraciosantacoloma.cat.

Curs per a persones aficionades a la cuina: Tardor I

Grameimpuls torna a obrir el seu espai “Passió per la cuina” dirigit a totes aquelles persones que vulguin aprendre o millorar els seus coneixements culinaris. En la programació de Tardor I es realitzarà un curs pràctic amb un programa variat i amb productes propis de l’estació: cuina de fusió Nikkei (Perú i Japó), cuina de producte (turbot), llaminadures de colors (marshmallows) i cuina de l'àvia (calamars farcits). El curs es realitzarà els dijous, en horari de 17.30 a 20.00, a la cuina de l’Escola de Restauració i posteriorment es degustaran els plats elaborats al menjador del centre. La data d’inici és el proper 3 d’octubre i finalitzarà el dia 24 del mateix mes. El preu és de 80 € si bé per les persones que també realitzin el curs de Tardor II el preu total serà de 150 €. Més informació i inscripcions al c. de Rafael Casanova, 40, de 9 a 14 h i a l’adreça electrònica info(at)grameimpuls.es (tel. 934661565) i www.restauraciosantacoloma.cat.