Les Jornades de les Dones denuncien la violència amb fins d’explotació sexual

Consulteu aquí els actes previstos a la nostra ciutat amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

Aquest any, les Jornades es faran ressò especialment de la situació de violència, amb fins d’explotació sexual, que pateixen infants i dones arreu del món, i denunciaran la prostitució com una forma d’explotació que ha de ser abolida en tant que esdevé una de les majors violacions dels drets humans i una de les cares més amargues de la violència de gènere. Com se sap, Santa Coloma forma part de la xarxa de ciutats lliures del tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució.
A l’acte inaugural, dues ponents abordaran aquest tema, Maribel Cárdenas, experta en polítiques d’igualtat de gènere, i Jeanet Escanilla, experta sueca que parlarà sobre la legislació del seu país en l’abolició de la prostitució.

S’han programat activitats adreçades als instituts i als joves, un col·lectiu que tindrà una participació força activa en el desenvolupament de les Jornades, així com diversos homenatges a dones colomenques. No hi faltarà un vessant més lúdic, com el tradicional sopar de dones o l’acte de cloenda del dia 19. El programa el trobareu complet a a www.gramenet.cat/jornadesdones. Més informació, al 93 466 14 11.