El Calendari ja està disponible a La CIBA

Les 'Dones essencials' protagonitzen el Calendari de les Dones del 2021

Està dedicat a les dones que, en els moments més durs de la pandèmia de la Covid-19, han fet possible que tots els serveis bàsics es poguessin mantenir a la ciutat.

Reivindica el protagonisme i la tasca d’aquestes dones, les quals han sostingut la societat i la vida en uns moments de gran trasbals social i incertesa, com a veritables heroïnes de la pandèmia.

Donada la situació actual de brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 i en la línia de les mesures establertes per a la seva contenció, us comuniquem que, malauradament, s'ha hagut de suspendre l’acte de presentació del Calendari de les Dones 2021, previst pel proper dimecres 27 de gener al Teatre Sagarra.

No obstant això, per tal de donar valor i visibilitat a totes les dones protagonistes del Calendari, en breu farem difusió d’un audiovisual que recollirà aquest reconeixement i agraïment a totes elles. Però, sens dubte, el millor gest cap a elles i cap a la seva feina essencial és continuar sent molt curoses i curosos amb les mesures vigents en matèria de salut pública.

Tal com estava previst, els exemplars del Calendari es podran recollir a La CIBA a partir del dijous 28 de gener, de dilluns a divendres en horari de 8 a 20h,

En la que és la seva edició número 21a, els àmbits i col·lectius reflectits al Calendari han estat els següents: l’equip de Serveis Socials, Professionals de l’Hospital de l’Esperit Sant, equips de neteja, l’equip d’Atenció a Persones en Situació de Dependència i Adults Vulnerables, treballadores de supermercats, voluntàries i personal del Programa municipal d’aliments solidaris, equips educatius dels Centres Oberts (Casal dels Infants, Fundació Germina, Moisés-El Far i Rialles), personal de les sis residències de gent gran de la ciutat (Betania, Olimpo Montserrat Botey, Orblanc, Betsan i Ramon Berenguer), dones de l’Agrupació del Comerç i la Indústria, agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra, equip del Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i l’equip del Servei de Convivència.

En total, al Calendari 2021 hi apareixen retratades 152 dones. A més, a la seva contraportada es fa un especial reconeixement i un comiat a les dones que han mort a causa de la Covid-19 a la ciutat.


Visibilitzar, reconèixer i sensibilitzar

Aquesta iniciativa, impulsada per l’Ajuntament des del 2001 i que compta amb la col·laboració del Consell de les Dones per a la Igualtat, persegueix un doble objectiu, la visibilització i reconeixement de les dones i la sensibilització ciutadana. En primer lloc, vol visibilitzar les dones de la ciutat, en tota la seva diversitat, i donar valor i reconeixement a tot el que fan a la societat, ja que, a causa de l’androcentrisme i la desigualtat, el protagonisme en l’àmbit públic es reserva habitualment als homes.

També es pretén contribuir a la sensibilització a la ciutadania sobre la necessitat de continuar treballant per a la igualtat de gènere. Les dones amb treballs nocturns van ser les protagonistes del Calendari de l’any passat.