L'alcaldessa (PSC) forma un govern local de progrés amb ICV-EUiA i CiU, i presenta el nou cartipàs municipal

En un ple extraordinari, que se celebra aquesta tarda, es donarà llum verda el cartipàs municipal, la distribució de càrrecs i responsabilitats polítiques de l'Ajuntament per als propers quatre anys. Aquest matí s’ha celebrat la junta de portaveus i la presentació dels acords de govern municipal del PSC amb ICV-EUiA i del PSC amb CiU.

Després dels acords de govern als quals va arribar l'alcaldessa, Núria Parlon, amb els representants d'ICV-EUiA i CiU en els dies previs, el nou organigrama, un dels punts de l’ordre del dia en el Ple Municipal d’aquesta tarda, és fruit de la col.laboració entre el PSC i les dues formacions polítiques esmentades que sumen una majoria suficient per desenvolupar un programa de progrés per a la ciutat.

Les tres formacions en les quals recau la responsabilitat de governar la ciutat han mostrat la seva voluntat d'impulsar, des de les competències pròpies del municipi, polítiques a favor de la cohesió social, la convivència cívica, la participació ciutadana i de lluita contra la crisi econòmica. Els pactes s'han establert sobre un compromís mutu de diàleg, confiança, transparència i respecte.

Transversalitat, participació i diàleg

La nova estructura està plantejada sobre la base de la transversalitat amb l'objectiu d'impulsar la participació de totes les regidories en les grans decisions de l'Ajuntament. En aquest sentit, es posen en marxa quatre comissions d'acció política, presidides per l'alcaldessa, que garanteixen aquesta transversalitat i la informació constant, el diàleg i el debat de les propostes per a la presa de decisions polítiques. Les comissions, que es reuniran com a mínim un cop al mes, queden agrupades d'aquesta manera: Desenvolupament Econòmic, Hisenda i Serveis Interns; Urbanisme, Espai Públic, Medi Ambient, Seguretat i Convivència; Polítiques de Cohesió Social i Serveis a les Persones, i Acció territorial. Per l'alcaldessa, "aquestes comissions són vehicle i garantia de participació de tots els membres del Consistori en la presa de decisions importants".

Regidories de districte

Per delegació de l'alcaldessa, l'Ajuntament compta amb nou tinences d'alcaldia i set regidories delegades. La novetat més important és la creació, per primera vegada en democràcia, de la figura de la Regidoria de Districte (6 en total) que suposa una “clara voluntat d'afavorir la proximitat de l'Ajuntament amb els barris”, ha destacat l’alcaldessa. Aquesta nova figura suposa que hi ha un membre del govern, expressament designat per l'alcaldessa, per coordinar les accions, les necessitats, la relació amb el veïnat i les activitats que es duguin a terme en cadascun dels districtes. En paral·lel es tornarà a realitzar el projecte de l’Alcaldia als Barris també per reforçar aquesta proximitat amb els veïns i veïnes de Santa Coloma.