L’alcaldessa Núria Parlon intercedeix un altre cop per rebaixar el preu del llit d’acompanyant de l’hospital Esperit Sant

Al novembre de 2013, l’alcaldessa ja va fer una primera sol·licitud de rebaixa que va ser atesa pero esdevenia encara insuficient tenint en compte la situació econòmica precària de moltes famílies de ciutat

A petició de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, com a membre del Patronat de la Fundació de l’Hospital Esperit Sant, a la gerència de l'esmentat centre, es farà  una segona rebaixa del preu del servei de llit per a acompanyants que ofereix l’hospital a les famílies dels malalts ingressats al centre. Així es va informar el passat dijous 16 a la reunió del Patronat de la Fundació.

Aquest servei de llit d’acompanyant va entrar en funcionament l’any 2011, a un preu de 70 euros per nit, amb esmorzar inclòs. Més tard, al novembre de 2013, l’alcaldessa Núria Parlon ja va fer una primera sol·licitud per a rebaixar aquest preu, atés que semblava massa elevat pels usuaris i usuàries de l’hospital. La gerència va estudiar la petició de l’alcaldessa i va decidir rebaixar-lo a 60 euros.

Malgrat aquesta rebaixa, Núria Parlon va demanar un altre cop al gerent que tornés a fer un nou plantejament econòmic donat que el preu continuava sent encara massa alt, tenint en compte la situació econòmica precària de moltes famílies de ciutat. En aquest sentit, l'alcaldessa de Santa Coloma va afegir que calia fer un nou esforç per afavorir l’accés al servei de llit d’acompanyant, que permet en molts casos el descans de les persones que passen moltes hores al costat dels seus familiars malats ingressats. Com a resultat, el Patronat va aprovar ahir una nova rebaixa de preu i un nou sistema de cobrament, que ara serà per trams de nit, quedant fixat de la següent manera: contractar un llit d’acompanyant d’1 a 3 dies costarà 50 euros per nit; de 4 a 11 dies, el preu serà de 40 euros per nit, i quan es vulgui disposar de llit d’acompanyant més de 12 dies el preu passarà a ser de 30 euros diaris.

Cal dir que totes les habitacions de l’Hospital Esperit Sant disposen d’una cadira de braços inclinable, per malalt, per a ús permanent i gratuït d’un acompanyant.