El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet té previst aprovar aquesta tarda, entre d’altres temes, la renúncia dels membres de la Corporació a la seva paga extra de desembre, com a mesura de solidaritat amb els treballadors i les treballadores del propi Ajuntament, i també demanar a tots els càrrec directius que facin el mateix.
L’esmentada renúncia forma part dels diversos acords que proposa una moció que ha impulsat l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i que es presenta amb el títol “Contra les retallades laborals adoptades per l’executiu central i la supressió de la paga extraordinària de Nadal”.
La renúncia a la paga extra de desembre per part dels regidors i les regidores de Santa Coloma es proposa, segons l’alcaldessa “com a mesura de solidaritat amb els treballadors i les treballadores de l’Ajuntament, en el cas que finalment no es trobi cap altra solució que permeti resoldre favorablement els seus interessos, fent compatible el compliment de la legalitat amb la negociació que actualment porta a terme l’Ajuntament amb els seus representants”.
Retallades estatals a la funció pública
Sobre aquest tema, l’alcaldessa ha volgut mostrar la seva preocupació i solidaritat pel col·lectiu de les persones que treballen per l’Ajuntament. I, en aquest sentit ha dit que “les reiterades retallades de sou que estan patint les persones que treballen en la funció pública són conseqüència d’uns acords presos pel Govern de l’Estat sense valorar suficientment la repercussió social i la manca de poder adquisitiu que això genera”.
Núria Parlon ha afegit també que “aquestes retallades sistemàtiques de sou al personal funcionari o laboral de l’administració estan suposant una pèrdua paral·lela de drets socials que havia costat molt anys aconseguir”.
Pèrdua del benestar ciutadà
L’alcaldessa remarcà també que “els ajuntaments, i el nostre de manera especial perquè som una ciutat amb pocs recursos propis, estan patint una pèrdua irreparable de capacitats decisòries. I això és més que una crisi econòmica, ja que genera una pèrdua també del benestar de la ciutadania i dels treballadors i les treballadores dels nostres municipis”.
Segons Núria Parlon, “el Govern central, amb els seus acords, està fent una ingerència indiscriminada en la capacitat decisòria que hem de tenir els alcaldes i els regidors i regidores, que també som representants legítims i directes de les persones del nostre entorn i som els primers que sentim les seves necessitats i demandes”.