L’alcaldessa ha presentat la nova programació estable del Teatre Sagarra, que inclou innovacions en dansa, música i teatre

Obre la programació l’estrena de l’obra Èxode (29 de gener) i la tancarà un clàssic, el drama Gata sobre la teulada de zinc calenta (14 de maig).

Dijous 20 de gener el Teatre Josep Maria de Sagarra ha acollit la presentació de la nova programació gener-juny 2011 d’aquest equipament, que inclou propostes en l’àmbit de la dansa, el teatre i la música, entre d’altres, amb importants novetats.

L’alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlon ha presentat les propostes acompanyada de l’actriu Pepa Plana, una de les tres persones protagonistes de l’obra Èxode, que obre la programació amb un pre-estreno el proper 29 de gener. L’alcaldessa ha recordat que aquest és el segons any de programació amb un Teatre Sagarra remodelat “de referència dins el món de les arts escèniques i de la creació cultural a l’àrea metropolitana de Barcelona”. Les xifres ho avalen. “L’any passat el Teatre va acollir 23.570 espectadors, que van poder assistir a les més de 80 representacions realitzades al 2010”, ha informat l’alcaldessa.

Enguany, la nova programació gener-juny del Teatre es una barreja de propostes innovadores i d’altres de prestigi inqüestionable. Obre el foc Èxode (29 de gener): dos pallassos i una pallassa, tres perdedors oblidats que ens expliquen la seva història amb la voluntat de viure en la nostra memòria. Aquesta obra s’estrena a Santa Coloma de Gramenet i suposa el tret de sortida de la programació 2011.

Després, el 10 de febrer, vindrà Coses que dèiem avui, del dramaturg nord-americà Neil LaBute, una trama rodona sobre les relacions amoroses. El 19 de febrer serà el torn de The Guarry Men, una col·lecció d’esquetxos amb molt humor i molta música.  

El 18 de març, el Teatre Sagarra acollirà l’obra L’habitació de Verònica, de Ira Levin. Es tracta d’una adaptació d’Héctor Claramunt, interpretada per ell mateix, Pep Anton Muñoz, Mercè Montalà i Sílvia Marty.

Amb la primavera, arribaran Primer amor, de Samuel Beckett (7 d’abril) i Gata sobre la teulada de zinc calenta, de Tennessee Williams (14 de maig). Primer amor és un monòleg a mig camí entre la comicitat i el patetisme, entre l’humor i la tragèdia, i la Gata és un dels grans títols que ens va deixar l’escriptor nord-americà, un fresc sobre les relacions humanes, la mentida, la desintegració de la parella i el desmembrament d’una família.
 

La música: Vicente Amigo i el “Sintonizzasagarra”
La programació convencional del Teatre inclou un concert molt especial. El 26 de febrer, el guitarrista Vicente Amigo presentarà el seu darrer treball, Paseo de Gràcia. Es tracta d’un disc obert, rítmic, flamenc, amb una atenció especial per la melodia que troba en la guitarra de l’artista un mitjà d’expressió singular.   

Però la gran novetat, pel que fa a la música, és la posada en marxa del “Sintonizzasagarra”, un cicle de tres concerts que ha estat possible gràcies a l’esforç del Teatre Sagarra i del festival Sintonitzza. La Sala Miquelet serà l’escenari d’unes actuacions úniques perquè el públic gaudeixi de la millor música outside del moment. Hi actuaran l’aragonès Bigott (12 de març), Maria Rodes i Juan Colomo (26 de març) i Elvira (8 d’abril).

La dansa: cicle ‘Tot Campos’
El Ballet de Santa Coloma presentarà una bona part de les produccions que la companyia ha creat al Teatre Sagarra durant el període 2004-2010. Així, els dies 4, 5 i 6 de febrer podrem veure Giselle, l’adaptació als nostres dies d’una coneguda llegenda. El 15, 16 i 17 d’abril tornarà La bella dorment del bosc, una versió sense complexos d’aquest clàssic universal. El 16 i 17 de juny, les immortals cançons de George Gershwin se sentiran al Sagarra amb l’homenatge que David Campos li va retre a l’espectacle En clau de jazz, tribute to Gershwin.

Finalment, el 29 d’abril, la companyia colomenca celebrarà el Dia Internacional de la Dansa amb un espectacle nou que farà a l’estació de metro Església Major. 

Aposta pel teatre local
Com és habitual, el Sagarra reserva una part de la programació a la promoció de les companyies de teatre de Santa Coloma de Gramenet. Així, en aquest semestre Carro de Baco preentarà dos projectes: Murmuraciones sobre la muerte de un juez de Osorno (12 de febrer) i El celecanto azul (4 de juny). Lauta també pujarà a l’esecenri dues vegades: la primera amb Tu perra boca (3 de meraç) i la segona, amb A favor de Gil de Biedma (5 de maig). La resta de grups que hi actuaran són: Maranya Teatre, amb Hotel Blues (27 de març); Blanco Amistad, amb Ets aquí (30 d’abril), i La Colmena, amb Mi familia de alquiler (7 i 8 de maig).

La programació del Teatre Sagarra es tanca amb les propotes per a tota la família: Pallassos de fusta, de Marionetarium Herta Frankel (20 de febrer); Puig i Fontanals, carters professionals, d’El que Ma Queda de Teatre (3 d’abril); Iaios, de La Lucky (1 de maig), i Mireu, llibres!, de La Paparra (22 de maig).