L'Ajuntament, satisfet pel dictamen europeu contra la MAT

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet mostra satisfacció pel dictamen de la Comissió Europea d’expedientar l’Estat per no evaluar l’impacte ambiental de la MAT a la ciutat.

Santa Coloma de Gramenet, a 29 d’abril de 2015.- En relació a l’anunci que ha fet avui la Comissió Europea d’expedientar l’Estat espanyol per no avaluar l’impacte ambiental de la línia de Molt Alta tensió (MAT), en el tram dissenyat entre les localitats de Setmenat i Santa Coloma, l’Ajuntament colomenc manifesta la seva satisfacció a aquest dictamen del govern de Brussel·les. L’alcaldessa Núria Parlon destaca que “la pressió i mobilitzacions de la Comissió Ciutadana No a la MAT -formada per la Federació d'Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet i la Plataforma per la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam i l’Ajuntament, juntament amb les gestions realitzades des del govern municipal de Santa Coloma amb Brusel·les, han donat els seus fruits. En aquest sentit, ens podem felicitar perquè Europa ens ha donat la raó”. 

Cal recordar que el dictamen remès avui per Brussel·les és, segons informa en un comunicat l’agència Europa Press, una segona fase d'un procediment d’infracció, en el qual s’exigeix a les autoritats espanyoles responsables que compleixin la directiva de la UE sobre avaluació d'impacte ambiental i garanteixin que la línia elèctrica en qüestió "no planteja riscos per al medi ambient". El dictamen europeu d’aquest dimecres segueix a una primera carta d'emplaçament que es va enviar el 14 de juliol de 2014, perquè la resposta de l’Estat no ha satisfet a Brussel·les.

Accions de Santa Coloma contra la MAT


L’alcaldessa Núria Parlon ha viatjat en diverses ocassions al Parlament Europeu per reunir-se amb eurodiputats, entre ells el Comissari de Medi Ambient, amb l’objectiu de demanar-los suport per paralitzar la MAT, en defensa dels interessos de Santa Coloma. A més, des del primer anunci de Brussel·les contra el govern espanyol, l'alcaldessa ha sol·licitat en dues ocasions (juny i novembre de 2014) entrevistar-se amb el president del Govern, Mariano Rajoy, per a una subestació elèctrica i la línia MAT a Santa Coloma, sense que fins a la data hi hagi hagut cap resposta. En ambdues cartes s'assenyala que els projectes "suposen un gran impacte per a aquesta ciutat i també inquieten bona part de la ciutadania".

Des que el 2012 es va saber que REE tenia la intenció d'instal·lar una subestació a les proximitats del cementiri i una línia MAT que passaria a prop dels barris de Les Oliveres i Can Franquesa, la Comissió Ciutadana No a la MAT, encapçala les diverses accions que s'han anat fent de rebuig a aquests projectes; mobilitzacions i gestions que han arribat fins i tot fins al Tribunal Suprem.

Per a més informació i/o contactes

Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

93 462 40 00 / 618 045 488
comunicacio@gramenet.cat