L'Ajuntament llança de nou una campanya contra les conductes incíviques

El treball de les 26 persones que actuen com agents cívics en carrers i places és essencial. El Consistori insisteix en la corresponsabilitat de tots en la preservació del bé comú.

L'Ajuntament ha rellançat  la campanya contra els actes incívics a la via pública, en què es remarca la importància de la corresponsabilitat que tots tenim a la preservació del bé comú. L'Administració-en la part que li pertoca-i la ciutadania han d'actuar conjuntament contra l'incivisme d'una petita minoria, les accions acaben danyant la convivència i el patrimoni col · lectiu.
Per posar en marxa aquesta campanya, 26 persones que abans estaven en situació d'atur van ser contractades per l'empresa municipal Grameimpuls per orientar i informar la població. Amb el reforç de la Policia Local, els agents cívics i de mobilitat són la base sobre la qual s'assenta aquesta campanya, ja que, entre altres treballs, informen i intenten sensibilitzar contra els comportaments incívics en parcs i jardins. Ells presten especial atenció a la seguretat ia la neteja de les zones de jocs infantils ia la recollida d'excrements per part de les i els propietaris d'animals de companyia.

Informació i servei

D'altra banda, els agents reparteixen informació sobre la correcta separació de residus; distribueixen els cubs de separació de residus orgànics als centres cívics, i s'encarreguen del repartiment porta a porta d'aquests recipient a partir d'aquest mes de maig.
Els agents cívics i de mobilitat tenen una participació decisiva en la campanya "No em trenquis el cor" i realitzen tasques tan diverses com la regulació dels accessos en onze escoles públiques, coincidint amb els horaris d'entrada i sortida de l'alumnat. També s'encarreguen de la col · locació de cartells informatius sobre obres o esdeveniments esportius i de l'atenció telefònica sobre temes de civisme a les regidories de districte. Finalment, col · laboren en diverses campanyes ciutadanes.

Col·laboració ciutadana

Cal recordar que els colomencs i colomenques poden marcar al número de telèfon 93 462 40 51 per denunciar qualsevol conducta incívica o trucar al 092 per posar-se en contacte amb la Policia Local. El telèfon 93 385 73 12 serveix per sol · licitar el servei gratuït de recollida de trastos o mobles vells, i des del telèfon mòbil 649 48 59 31 s'ofereix informació sobre tots els productes que podem portar a la deixalleria municipal de la carretera de la Roca.