Experts de la Fundació Intrgramenet, de l'associació La Convivència i del Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet seran els ponents destacats de la jornada de treball que la Xarxa de Ciutats Interculturals (RECI per les seves sigles en castellà) ha organitzat a Barcelona avui 19 de febrer.
Al llarg del dia, es tractarà el treball RECI i s'aprofundirà en les accions realitzades fins al dia d’avui per les ciutats d'Espanya que integren aquesta xarxa, a través de taules rodones, exposicions dels projectes i activitats.. Tanmateix, es durà a terme un taller antirumors que tindrà com a objectiu explorar les estratègies locals per combatre els prejudicis.
A més, la vuitena jornada de treball d'aquest organisme estatal que forma part de l'entitat europea Intercultural Cities (ICC) -depenent del Consell d'Europa-, ha triat el treball que es duu a terme a Santa Coloma de Gramenet com a conferència destacada per il•lustrar les pràctiques locals de la RECI. Així, Agustí Viñas, membre de la Fundació Integramenet, detallarà les tasques que es fan en matèria d'inclusió social; Hafid Tejaddine, membre de l'associació La Convivència, parlarà de les activitats que es desenvolupen des dels esports i l'oci; i Manuela Gómez, del Centre de Recursos Pedagògics de Santa Coloma de Gramenet, exposarà els avanços en matèria d'educació.
La jornada també comptarà amb la presència d'Antonio Carmona, Tinent d’alcalde de l’Àrea de Seguretat, Ordre Públic i Convivència de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i Cris González, Cap de Servei de Convivència, Àrea de Seguretat, Ordre Públic i Convivència de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.
La ciutat és membre d'aquesta xarxa nacional de ciutats interculturals des de finals de 2014 i participa en la sessió del 19 de febrer juntament amb altres 18 localitats espanyoles.
Accent sobre el treball antirumors
A part d'exposar les iniciatives locals que es duen a terme des de la RECI, la sessió tindrà com a objectiu promoure el diàleg i intercanvi d'experiències entre les ciutats que han desenvolupat una estratègia antirumors i aquelles que, no havent-ho fet encara, hi estan interessades. Santa Coloma de Gramenet té una dilatada experiència en el camp de la difusió de valors positius a través de la Xarxa de Transmissió de Valors i Missatges Positius que, amb més de 10 anys de trajectòria a les seves esquenes, s'empra a fons perquè a la ciutat es fomenti la convivència, el civisme i les bones relacions entre veïns.
Més de 400 persones i gairebé 70 entitats treballen a la Xarxa de Valors colomenca per construir un dens teixit social dotat d'eines com la informació, la formació i la sensibilització.
Més informació sobre la Xarxa de Valors: http://www.gramenet.cat/per-temes/amb-les-persones/xarxa-de-valors/