La Universitat de l'Experiència arriba al Campus de l'Alimentació

El seu objectiu és posar a disposició de totes les persones de més de cinquanta-cinc anys una oferta de programes universitaris que ofereixin una formació aprofundida.

S'ha inaugurat en el Campus de l’Alimentació de Santa Coloma la primera edició del curs Nutrició i Gastronomia en el marc de la Universitat de l’Experiència (UdE) de la Universitat de Barcelona.

La UdE va començar el seu funcionament el curs 2010-11 sota l’impuls i dependència del Comissionat per a Desenvolupament Social i Envelliment i entre els seus objectius hi ha el posar a disposició de totes les persones de més de cinquanta-cinc anys una oferta de programes universitaris que ofereixin una formació aprofundida.

El model de formació és mixt, combinant assignatures específiques del programa formatiu amb la integració dels estudiants en assignatures dels diferents graus adscrits al programa. Cliqueu aquí per a més informació.

Visió integrada del món de l'alimentació i la gastronomia

El programa formatiu que s’ofereix en el campus de l’alimentació és el curs de Nutrició i Gastronomia, amb el que es pretén oferir una visió integrada alhora que transversal del món de l'alimentació i la gastronomia, amb continguts multidisciplinaris dels diferents àmbits de les ciències dels aliments. Inclou assignatures per conèixer els aliments en tots els seus vessants: composició, propietats, valor nutritiu i seguretat alimentària, sense oblidar la part sensorial (color, olor, sabor dels aliments) que connecta l'alimentació amb la gastronomia. Les connotacions històriques, culturals i antropològiques de l’alimentació, la cuina i la gastronomia són també contemplades amb l’objectiu de permetre valorar la dimensió cultural del fet alimentari i d’ajudar a situar en context els hàbits i la forma d'alimentar-nos d'avui.

El programa es desenvoluparà en dos cursos acadèmics i es coordinat per M. Carmen Vidal i Pere Castells. En aquesta primera edició hi ha matriculats 27 alumnes dels quals un 50% són dones.