La Setmana de la Ciència ofereix un munt d’activitats de divulgació

Del 9 al 18 de novembre se celebra la 23a Setmana de la Ciència, amb un munt d’activitats de divulgació científica arreu de Catalunya.

Exposicions, xerrades, jocs, tallers científics... tot un ventall de possibilitats que, pel que fa a Santa Coloma, tindrà com a eix vertebrador el Centre d’Educació Ambiental Ecometròpoli.

Els temes centrals de l’edició d’enguany són tres: el patrimoni cultural, amb motiu de l’Any Europeu; la figura i l’obra de Pompeu Fabra, ja que se celebra el 150è aniversari del naixement del lingüista i gramàtic català, i el centenari del físic nord-americà Richard Feynman, precursor de la nanociència.

La majoria de les activitats programades a la nostra ciutat s’adrecen a les famílies. L’objectiu és que puguin conèixer les possibilitats que ofereix la ciència i gaudir-ne. Els primers actes se celebraran aquest divendres, dia 9: les exposicions de les rajoles hidràuliques i de la Serralada de Marina i el taller sobre el bosc, amb visita de castanyera inclosa.
Uns altres actes destacats són els tallers de construcció amb canyes de cabanes, que tindrà lloc diumenge al matí a la jugateca de Can Zam, i de física en família que hi haurà paral·lelament al Centre Ecometròpoli. Tots els dies de la setmana vinent s’impartiran tallers escolars amb continguts tan diferenciats com els parcs eòlics, la recerca del monstre del llac de Can Zam, els volcans, els terratrèmols, els ratpenats o la composició de l’aigua. No hi faltaran les històries dels rondallaires per als mes petits a les biblioteques del Fondo i Central.

La nostra ciutat també es farà ressò de l’Any Fabra amb una xerrada taller que tindrà lloc al Centre Cívic del Fondo el dia 14 (10.00). Serà un recorregut didàctic a través d’objectes quotidians relacionats amb la vida del mestre.

Finalment, cal destacar una conferència sobre la dieta mediterrània que dilluns (17.30) pronunciarà a la Biblioteca del Fondo Ramon Estruch, director del Torribera Mediterranean Center.