La Rua de Carnestoltes aplegarà més de 3.000 persones en 37 comparses

El Corre-Tapas de Carnaval, amb la participació d’uns 50 establiments, i un repte solidari per combatre la fam i la fibromiàlgia, són dues de les novetats del Carnaval colomenc.

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i la regidora de Cultura, Petra Jiménez, han presentat aquesta tarda el programa d’actes del Carnaval 2015 previst per al dissabte 14 i diumenge 15 de febrer, i que destaca per l’alta participació prevista i la solidaritat de la ciutadania. Han estat acompanyades per un representant de la iniciativa solidària IMHEART i pel patrocinador principal del Corre-Tapa. L'alcaldessa ha destacat que "el valor afegit del nostre Carnaval és la participació ciutadana i aquest any, a més, el vessant solidari amb la venda de polseres per a la iniciativa IMHEART de suport als afectats i afectades per la fibromiàlgia".

Enguany, s’han inscrit 37 comparses d’entitats i col·lectius de ciutat per participar a la Rua de Carnaval, el que suposa una previsió de més de 3.000 persones desfilant aquest dissabte per la ciutat. La concentració de comparses està prevista a les 17.30h a la plaça de Rellotge i la sortida a les 18h. Després la Rua recorrerà la plaça del Rellotge, el carrer de Mn. Jacint Verdaguer, carrer de Sant Just, l’avinguda de la Generalitat i finalitzarà a la plaça de la Vila (20h), amb el pregó de S.M Carnestoltes i el lliurament de premis a les millors comparses –hi ha tres modalitats, a la comparsa més artística, a la comparsa més original i a la comparsa més maxosa.

Una de les novetats destacades d’enguany és la celebració del Corre-Tapas de Carnaval, una iniciativa que ve precedida de l’èxit de les tres edicions celebrades en el marc de les darreres festes majors de Santa Coloma. Uns 50 establiments de la ciutat s’han adherit a aquesta iniciativa amb la que es podrà gaudir d’una tapa i una cervesa o vi per 2 euros de 12 a 15h, dissabte i diumenge. El Corre-Tapas és un projecte de l’Ajuntament en col·laboració amb l’Agrupació del Comerç i la Indústria de Santa Coloma (ACI-Tot a ma), Fondo Comerç i l’Associació Colomenca d’Oci i Restauració, ACOR, dinamitzat des de l’any passat per Moritz. Per altra banda, diumenge s’oferirà a la plaça de la Vila (12h) l’animació infantil a càrrec de Landry el Rumbero.

Un carnaval solidari


L’altra novetat del Carnaval a Santa Coloma és una acció solidària de l’entitat colomenca IMHEART, formada per corredors que participen i promouen sovint accions per visibilitzar la malaltia de la fibromiàlgia i la síndrome de la fatiga crònica. En aquest cas, un grup format per sis persones daquesta entitat volen participar en la Intermón Oxfam Trailwalker, un repte que consisteix en recórrer 100 km en menys de 32 hores, per recaptar fons amb l’objectiu d’executar projectes promoguts per l’ONG Intermon Oxfam per combatre la fam a l’Àfrica. En aquest sentit, es fa una crida a la ciutadania a participar, en el marc del Corre-Tapas de Carnaval, comprant polseres solidàries (a dos euros) als 50 establiments adherits, el que permetrà a aquests joves participar en aquest repte solidari i alhora continuar difonent la necessitat d’investigar la fibromiàlgia, una malaltia que afecta al 6% de la població.