L’alcaldessa, Núria Parlon, ha qualificat l’alliberament com “la millor i la més esperada notícia de tot l’any". A més, -ha dit Parlon- "estic molt contenta perquè s’ha complert el desig que tantes vegades havíem expressat de poder celebrar tots i totes plegats, sense que faltés ningú per la manca de llibertat, la propera festa major de la ciutat, i sortosament així serà el tres de setembre”.
El segrest a Mauritània dels cooperants catalans el 29 de novembre de l’any passat, i la notícia que Roque Pascual era un d’ells, va mobilitzar la població de Santa Coloma des del primer moment. Ciutadans i ciutadanes, familiars, treballadors i regidors i regidores del consistori, encapçalats per l’alcaldessa, han protagonitzat diverses concentracions per demanar l’alliberament, i com a mostra de solidaritat i suport amb les famílies dels cooperants.
Roque Pascual és una persona molt estimada a Santa Coloma de Gramenet. Impulsor de projectes socials i solidaris, a més de ser membre de la Junta directiva i col·laborador de la ONG Barcelona Acció Solidària, és membre del Patronat de la Fundació Tallers i administrador del Complex Esportiu Torribera, on és impulsor del projecte “Campus solidari Torribera” i “Esplais d’arreu del món”, una iniciativa que l’any passat va començar a treballar amb una escola esportiva a una població senegalesa.
El projecte Caravana Solidària 2009, engegat per Barcelona Acció Solidària, en el qual participava Roque Pascual quan va ser segrestat, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet des de l’any 2003.