La Nit dels Museus a Santa Coloma

Aquest dissabte 20 (21h) tindrà lloc al Museu Torre Balldovina la Nit dels Museus, una ocasió única per gaudir de diverses activitats que organitza el Museu fora dels horaris habituals.

En el marc de la celebració el 18 de maig, del Dia Internacional dels Museus, aquest dissabte 20 de maig tindrà lloc al Museu Torre Balldovina la Nit dels Museus a Santa Coloma. Una ocasió única per gaudir de diverses activitats que organitza el Museu fora dels horaris habituals.

A partir de les 21:00 hores i fins a la mitjanit, el Museu obre les seves portes per tal que podeu gaudir de visites teatralitzades acompanyats pel senyor Sagarra, i d'un espectacle de circ-teatre als jardins de la Torre Balldovina. A més podreu visitar, en horari nocturn, l'exposició del centenari de l'Hospital de l'Esperit Sant i l'exposició pemanent del Museu.

Hi haurà servei de bar en els jardins amb l'ambient acollidor d'altres edicions.  

Programa de la Nit dels Museus

A les 21.30 h i a les 23.00 h


«El senyor Sagarra et convida a la Torre Balldovina». Visita guiada teatralitzada de la mà del senyor Ferran de Sagarra, amo de la Torre Balldovina ara fa cent anys, que ensenyarà casa seva tot recordant els seus vincles amb Santa Coloma i revivint les seves estades estiuenques a la Torre Balldovina.

A les 22.00 h

Vetllada en els jardins del Museu amb l'espectacle de circ-teatre ACORDE.
Acorde és un espectacle íntim, una proposta propera al teatre d'objectes, en la qual andròminies, ferralla electrònica i objectes diversos cobren vida per mitjà del circ i de l'antic teatre de barraca. Un muntatge transparent en el que el poc es transforma en molt.

De 21 a 24 h

Visita lliure a les dues exposicions que hi ha actualment en el Museu:

  • Exposició temporal "Del bacil de Koch a la salut per a tothom. Cent anys de l'Hospital de l'Esperit Sant (1917-2017)"
  • Exposició permament "Santa Coloma: la muntanya, el riu". Exposició entorn a la història de Santa Coloma des del període ibèric fins inici del segle XX.

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa en què participen més de tres mil museus de quaranta països i que enguany arriba a l'onzena edició. Més de vuitanta centres de Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Cornellà, Esplugues i Santa Coloma de Gramenet obren les portes fins a la matinada oferint exposicions, concerts, dansa, teatre i recitals poètics, tallers, visites comentades i activitats per a tota la família. Aquest dia els museus no tanquen les portes: te les obren de franc i et conviden a conèixer les seves col·leccions d'una altra manera: de nit!