La Generalitat rectifica i no reduirà el curs que ve grups de secundària a la ciutat

No reduirà el grups d’ensenyament secundari, tal i com el passat dia 14 va anunciar la directora de Serveis Territorials de Barcelona Comarques del Departament d’Ensenyament a la regidora d’Educació d’aquesta ciutat.

La decisió de tirar enrere la reducció s’ha produït aquest matí en una reunió que ha mantingut l’alcaldessa Núria Parlon amb el Director General de Centres Públics, Lluïs Baulenas, en la qual han estat presents la regidora d’Educació, Mireia González, i la directora de Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Lluïsa Nicolau.

En aquesta trobada d’urgència demanada per l’alcaldessa per reclamar la recuperació dels dos grups de secundària que la Generalitat havia anunciat tancar, s’ha verificat la necessitat que té la ciutat de Santa Coloma de Gramenet de disposar d’aquestes places, i això ha permès arribar a un acord.

Rectificació
La Generalitat ha decidit tirar enrere la decisió i ajustar-se a l’acord de la Taula mixta de planificació, que preveia que Santa Coloma tindria en el curs 2016-2017 tres grups més de secundària, i no un com en principi s’hi va anunciar el passat dia 14.

A la reunió d’aquest matí, les persones representants de la Generalitat han anunciat a l’alcaldessa que Santa Coloma també rebrà més recursos educatius el proper curs: més professorat i més especialitzat per atendre necessitats educatives especials i per reforçar les escoles d’alta complexitat, una nova Unitat de suport educatiu especial (USEE) i un augment de places de la Unitat d’escolarització compartida (UEC).

La reunió ha estat qualificada de molt satisfactòria per part de l’alcaldessa Núria Parlon, ja que la Generalitat ha estat receptiva i ha atès la demanda presentada per l’Ajuntament, basada en les xifres de demanda educativa de que disposa el municipi.

Tot i així -ha dit Núria Parlon- la nostra ciutat mantindrà la seva reivindicació de més recursos educatius, ja que volem mantenir i millorar l’oferta de places escolars i la qualitat de l’ensenyament públic que s’ofereix als centres educatius de Santa Coloma”.

La Generalitat rectifica doncs, i no reduirà el curs que ve grups de secundària a la ciutat