La DO Alella aprova incloure Santa Coloma en la seva zona de producció

La Comissió Rectora del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella ha aprovat la inclusió de Santa Coloma de Gramenet —el projecte de recuperació de la vinya— a la seva zona de producció.

En breu, s’iniciaran els tràmits amb l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) i la Unió Europea (UE) per fer-ne efectiva l’ampliació.
La inclusió de Santa Coloma en la DO Alella permetrà potenciar l’enoturisme, fomentar el coneixement de l’entorn natural i fer difusió del projecte experimental i de recuperació vitivinícola. A més, serà clau per generar un espai de transferència de coneixements gastronòmics i teixir sinèrgies amb altres institucions. Tot plegat coincideix amb l’inici de la verema —la segona a la vinya d’en Sabater—, que començarà aquest dimecres. Les tasques de recollida de raïm seran a càrrec de l’alumnat de la «Casa d’oficis» de l’empresa municipal Grameimpuls.