La disbauxa del Carnaval pren el protagonisme als carrers de la ciutat aquest cap de setmana

La festivitat del Carnestoltes també es viurà als mercats i a 49 establiments que faran corretapa. Més d'una trentena de comparses d'entitats i col·lectius locals participaran aquest dissabte a la Gran Rua.

Aquest cap de setmana, la ciutat es bolcarà novament amb la celebració de la popular festa del Carnaval. Aquest dissabte, la Gran Rua tornarà a demostrar el seu poder de convocatòria: un total de 33 comparses i gairebé 2.500 figurants ompliran els principals carrers de la ciutat de carrosses, música, ball i disfresses de tota mena. La festivitat del Carnestoltes també es viurà als mercats i a 49 establiments, que faran corretapa.

Un ampli teixit associatiu –com escoles de ball, esplais, entitats culturals, tradicionals, esportives i associacions de veïns i veïnes–, participa a la Gran Rua. També hi prenen part una dotzena d'associacions de pares i mares de les escoles de la ciutat: les famílies solen preparar amb il·lusió les disfresses amb la canalla setmanes abans de lluir-les al carrer. 

La rua sortirà de la plaça del Rellotge, a les 18 h, i passarà pels carrers de Jacint Verdaguer, Sant Just i l'av. Generalitat fins a la plaça de la Vila, on el rei Carnestoltes tindrà preparats tres premis; a la comparsa més marxosa, a la més original i a la més artística. Enguany, també s'hi ha insta·lat un enllumenat especial pels carrers per on passarà la rua.

D'altra banda, aquest divendres (17 h), el centre juvenil Rellotge XXI celebrarà el Carnaval a la plaça del Rellotge. I diumenge, a les 12 h, la canalla podrà viure la festa en família amb l'espectacle d'animació d'Ai, Carai!, a la plaça de la Vila. També, dissabte i diumenge (de 10 a 14 h), tres escoles obriran els seus patis per celebrar el Carnaval: Mercè Rodoreda (c. Doctor Pagès, 11), Miguel de Unamuno (av. de la Generalitat, 101) i Antoni Gaudí (c. Circumval·lació, 27).

Gran ball per a la gent gran

Diumenge, de 17 a 20 h, a la Central Escènica, se celebrarà el Gran Ball de Carnaval per a persones grans, que ha tingut una gran acollida pel que fa a la participació: les places es van esgotar als pocs dies de fer-se públic l'esdeveniment.

Torna el Corre-tapa

Dissabte, dia 22, i diumenge, de 12 a 15 h, hi haurà una nova edició del Corretapa: 49 bars i restaurants de la ciutat oferiran una tapa i una cervesa o copa de vi al preu de 2,5 €.