La Biblioteca Singuerlín de Santa Coloma es consolida com a espai per veure cinema de qualitat i suma més de 2.200 espectadors en un any

La Sala Singuerlín ha ofert 37 sessions de cinema gratuït, 18 per adults i 19 de caire familiar. L’entitat colomenca Cine-Club Imatges gestiona la seva programació setmanal.

La Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré ha acollit recentment la preestrena de la pel·lícula "La Estrella"

Santa Coloma de Gramenet, a 6 de juny de 2013. S’ha complert un any que l’Ajuntament de Santa Coloma, amb l’entitat Cine Club Imatges, va donar el tret de sortida a la programació estable de cinema de la Sala Singuerlín, ubicada a la Biblioteca Singuerlín-Salvador Cabré (plaça de la Sagrada Família, s/n). En aquest primer any de vida, s’ha consolidat una oferta variada i atractiva de cinema, que ha aconseguit atreure molt públic i fidelitzar-ne espectadors i espectadores. En un any de vida, la Sala Singuerlín ha rebut 2.212 persones per veure alguna de les 37 pel·lícules i documentals projectats.

Aquest equipament està gestionat per l’entitat colomenca Cine Club Imatges, a partir d’un acord de col·laboració amb l’Ajuntament, per a la programació setmanal de cinema per a adults i per a públic familiar. El Cine Club Imatges és una activa entitat ciutadana amb llarga trajectòria a la ciutat de Santa Coloma, que té com a objectius oferir espais de difusió cinematogràfica de manera continuada amb projeccions de qualitat fora dels circuits comercials convencionals i un treball educatiu per a nous públics, especialment joves i estudiants.

Amb la Sala Singuerlín i la seva programació de qualitat s’ha aconseguit obrir una línia cultural i educativa a la ciutat de forma descentralitzada, amb la seva localització al barri de Singuerlín. La proximitat amb la Línia 9 de metro, ubicada en la mateixa plaça on està la Biblioteca, i l’horari triat per als passis, ha facilitat una assistència de públic que ha anat augmentant progressivament durant l’any. Alhora, també s’ha donat cobertura a la demanda de cinema per a nens i nenes colomenques, els matins dels caps de setmana.

Un any de Sala Singuerlín

El 20 d’abril de 2012 es va donar el tret de sortida a la nova Sala Singuerlín amb la projecció de la comèdia romàntica “Midnight in Paris” (Woody Allen, 2011). Aquest projecte es va posar en marxa impulsat per l’Ajuntament i l’entitat local Cine Club Imatges i va suposar el naixement d’un fòrum d’exhibició i de debat de pel·lícules de cinema d’autor, social i de drets humans a Santa Coloma.

La Sala Singuerlín és un equipament amb un aforament màxim per a 250 persones, amb un sistema de projeccions digitals alta qualitat i que ofereix un fons de material especialitzat en cinema d’autor i documentals de més de 800 títols i una base de dades especialitzada, a més d’estar situada al costat de la parada de metro Singuerlín de la L9. El programa previst incorpora una oferta quinzenal de pel·lícules adreçades a un públic infantil per tal de promoure el llenguatge cinematogràfic entre les famílies i els més petits.

Defensa dels drets humans

Un dels trets característics de la Sala Singuerlín són els passis, abans de les pel·lícules, de reportatges o curts de ficció que promouen la defensa dels drets humans. Ens presenten experiències socials d’arreu del món o ens apropen a d’altres situacions sovint molt desconegudes o amagades. L’objectiu és donar visibilitat, a través del cinema, d’altres realitats i alternatives, compartir experiències i realitats d’altres parts del món.

Aquests reportatges o curts són obres que han participat en anteriors edicions del Festival de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma de Gramenet o han estat oferts per institucions o ONGs de manera expressa. Alhora també s’han presentat curts d’autors locals o vinculats amb entitats o projectes a la ciutat.

Cine-Club Imatges

Cine-Club Imatges és una entitat cultural sense ànim de lucre i de les més veteranes d’aquesta ciutat que, amb la Sala Singuerlín, van iniciar una nova etapa com a col·lectiu en l’espai de difusió cinematogràfica. L’entitat colomenca va rescatar la seva experiència anterior com a cineclub i és actualment l’encarregada de seleccionar les projeccions quinzenals de pel·lícules imprescindibles, de cinema de tots els temps, que es podran veure per primer cop o tornar a veure en pantalla gran.

Properes cites

De cinema infantil-familiar:

  • “Jorge el curioso” (2006) de Matthew O'Callaghan -15 de juny, 11:30 hs
  • “Las crónicas de Narnia” , (2005), de Andrew Adamson (Disney). – 29 de juny, 11:30 hs

Del cicle de cinema per a adults “Tots a una”:

  • “César debe morir”, (2012) de Paolo Taviani i Vittorio Taviani- - 7 juny, 20:00 hs. Aquest filmació anirà precedida del curt “Villa el Salvador: Porque no tenemos nada, lo haremos todo”, de Carola Rodríguez.
  • “The Commitments”, (1991), de Alan Parker – 21 de juny, 20:00 hs. Curt: “Casas de humo” de José Luis Estebez/Mar Pinazo.
  • “Grupo salvaje”, (1969) de Sam Peckinpah. Precedida del curt “Libre directo”m de Bernabé Rico – 5 de juliol a les 20:00 hs
  • “Blancanieves” (2012), de Pablo Berger. Curt: “Líbano, pacte de silencio”, Oriol Andrés, Carles Castro, Sergi Picazo, España, 2012. – 19 de juliol, 20:00 hs.
     

Més informació a: https://www.facebook.com/cineclubimatges

 I a:

 Servei de Comunicació

Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

Dori Morillo / Ana Belén Pérez 

93 462 40 13 / 618 045 488

comunicacio@gramenet.cat

www.gramenet.cat