La Biblioteca Central reobrirà al febrer

Han començat les obres d’acondicionament de la Biblioteca Central, que actualment es troba tancada pels desperfectes que va ocassionar l’incendi del passat estiu.

Després de la fase de diagnosi i peritatge dels desperfectes que va patir la Biblioteca Central, per l'incendi del passat agost, el passat dilluns 20 van començar les obres per acondicionar l'espai. La intervenció inclou una nova instal·lació elèctrica i la reparació de tots aquells elements que van quedar malmesos per les flames –sobretot la part del sostre que tocava amb el quadre elèctric, molt afectada, i el mobiliari més proper.

A més d'aquestes tasques, es realitzarà la neteja i l’aspiració de la cendra i sutge dels llibres que han quedat afectats del fons de 90.000 exemplars que disposa aquest equipament.

En paral·lel s’està estudiant la millora de la climatització i la posada en marxa un nou sistema de prèstec per radiofreqüència amb l’objectiu d’actualitzar un equipament amb dues dècadas d’història, entre d’altres aspectes.

S’estima que, si les obres evolucionen segons el previst, la Biblioteca Central pugui reobrir durant el mes de febrer.