L'11 de juny es constitueix la nova Corporació municipal de Santa Coloma

La sessió plenària serà oberta a la població i estarà presidida per una mesa d'edat. S'instal·larà una pantalla a l'OIAC perquè el públic pugui seguir el debat en directe.

El dissabte 11 de juny (12.00) se celebra el ple de constitució del nou Ajuntament, sorgit dels comicis locals del passat dia 22. Els regidors i regidores prendran possessió de les seves actes i, a continuació, triaran al proper alcalde o alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet.

A les darreres eleccions municipals cap força política va aconseguir la majoria absoluta. Com es recordarà, el PSC va ser la candidatura més votada i va obtenir un total de 12 escons. La resta fins a completar els 27 edils que corresponen a la nostra ciutat es distribueix de la següent manera: PP (5), ICV-EUiA (3) i PxC (3), GG (2) i CiU (2). Amb aquesta aritmètica electoral el nou alcalde o alcaldessa haurà de governar presumiblement en minoria o liderar un pacte polític que li atorgui la majoria necessària per dirigir les destinacions de la ciutat al llarg del proper mandat.

El ple començarà amb la constitució d'una mesa d'edat —el regidor de més edat i la regidora més jove presidiran la sessió— i continuarà amb la comprovació de les credencials i la promesa o jurament del càrrec de tots els components del Consistori. Finalment, el ple triarà al nou alcalde o alcaldessa mitjançant votació.

Acte obert a la població
La sessió estarà oberta al públic. Per raons de seguretat, l'accés a la sala estarà limitat a l'aforament de la mateixa. S'habilitarà una pantalla a les dependències de l'OIAC (planta baixa de l'Ajuntament), des d'on es podrà seguir integrament l'acte en directe.

Una vegada constituït l'Ajuntament i triat el nou alcalde o alcaldessa, en els propers dies s'acabarà de perfilar l'organigrama polític municipal amb  el repartiment de responsabilitats (àrees i ponències), el nomenament de tinents d'alcalde i la formació de les comissions informatives i de la Junta de Govern Local.

Com a dades estadístiques en relació a l'anterior mandat, cal assenyalar que s'ha ampliat de quatre a sis el nombre de forces polítiques amb representació municipal.  D'altra banda, un total de divuit persones passen a formar part per primera vegada del Consistori colomenc.