Joves colomencs participen en un proyecte de formació en cultura de la pau a Cracòvia i Auschwitz-Birkenau

Joves colomencs de primer de batxillerat dels instituts Numància i Can Peixauet participen en el projecte JOVES PER LA PAU.

Aquest projecte de formació en cultura de la Pau a Cracòvia i Auschwitz-Birkenau 2011 es portarà a terme la propera setmana, del dimarts 24 de maig fins el 28 d’aquest mes. La delegació colomenca està formada per un total de setze joves de 16 i 17 anys, acompanyats de tres professors, la presidenta de l’Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme, i la coordinadora municipal del projecte.

Organitzat per ambdós centres d’ensenyament, per l’Amical de Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme, i pel Departament de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, aquest Projecte forma part del Programa Joves i Cooperació de la nostra ciutat. El Programa  du a terme accions per contribuir a la construcció d’una societat més justa, més solidària i més responsable, mitjançant una educació per la solidaritat i la pau en els col·lectius joves de la ciutat.

La iniciativa forma part d’una línia de treball que, iniciada en el 2008, ha permés a nois i noies de primer de batxillerat conéixer els camps de concentració nazi de Buchenwald i de Mauthausen. Un treball que consolida l’acció duta a terme en els instituts en pro de la memòria històrica, del respecte als drets humans i en contra de la xenofòbia. L’aspecte novedós del projecte d’enguany és el contacte dels estudiants i docents colomencs amb estudiants i docents de la ciutat de Cracòvia per tal de valorar la possibilitat d’un intercanvi d’estudiants d’ambdues ciutats en el futur.

Prèvies al viatge, els participants reben una formació específica sobre el contingut i la raó de ser del projecte. Més endavant, s’ha previst que els participants exposin la seva experiència a altres joves i ciutadans de la nostra ciutat.