Joves colomencs en el Memorial de Buchenwald

Un grup d'alumnes dels instituts de la ciutat participa en la commemoració dels 70 anys de l’alliberament del camp de concentració nazi de Buchenwald (Alemanya).

Un grup de joves de Santa Coloma de Gramenet participa en la commemoració dels 70 anys de l’alliberament del camp de concentració nazi de Buchenwald. Són un grup de nou noies i nois que estudien als instituts de la ciutat i que estan acompanyats per una tècnica municipal de joventut i una professora d’història de secundària. El viatge l’organitza l’Amical de Mauthasen i, any rere any, l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet hi col·labora  promovent que un grup de persones –en especial, joves- hi formi part.

S’estima que unes 56.000 persones van morir en aquest camp, un dels més gran en territori alemany. Enguany, l’Amical de Mauthausen i altres camps ha col·locat una placa en memòria dels republicans de l’Estat espanyol deportats al camp de Buchenwald. Ha estat un acte molt emotiu en el block 45 on hi han assistit persones que van ser deportades, públic en general  i representants institucionals. El jove grup colomenc ha participat activament en aquest acte en record de les víctimes de la barbàrie nazi.