Jornades: 'En xarxa: respostes als delictes d'odi i discriminació lgtbifòbica'

Amb l'objectiu de fer de Santa Coloma una ciutat lliure de violències sexistes i lgtbifòbiques, l'Ajuntament organitza aquest dijous, dia 12 de desembre, les jornades «En xarxa: respostes als delictes d'odi i discriminació lgtbifòbica».

Les jornades, incloses dins del programa d'activitats de «La tardor LGTBI», seran inaugurades per l'alcaldessa, Nuria Parlon, i per Mireia Mata, directora general d'Igualtat, del departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. Hi participaran professionals interdisciplinaris de l'esfera política, judicial, policial i institucional, per abordar de manera integral aquesta problemàtica social. S'hi tractaran els delictes d'odi i discriminació, els protocols d'actuació dels cossos de seguretat i el paper dels serveis d'atenció integrals, entre altres temes. No cal inscripció prèvia.

Lloc: Museu Torre Balldovina. Hora: de 10 a 14 h

Nova entitat: VisibLESntk

D'altra banda, el mateix dia, tindrà lloc la presentació de visibLESntk, un nou col·lectiu de dones lesbianes feministes de la ciutat. L'entitat sorgeix de la necessitat d'organitzar-se i de crear espais de trobada per donar veu i visibilitzar aquest col·lectiu, així com per combatre els discursos conservadors, xenòfobs i lgtbifòbics actuals. També, volen posar en valor les diferents lluites i reivindicacions específiques. 

Serà un acte de presentació, lúdic i festiu, al qual també estan convidades totes les dones de la ciutat.

Lloc: Sala Floren's (c. mossèn Jaume Gordi, 6) Hora: 20 h