El proper dijous 14 de novembre, a partir de les 09.30 hores i fins a quarts de sis de la tarda, tindrà lloc al Campus de l’Alimentació de Santa Coloma la jornada de treball “Avenços de l’espectrometria de masses per al control de la seguretat l’autenticitat dels aliments”, organitzada pel grup de recerca de l’INSA-UB “Vins, Aromes i Factors de Qualitat d’Aliments i Begudes” (Dep.Nutrició i Bromatologia, UB) i pel “Laboratori d'Espectrometria de Masses/contaminants orgànics” (IDAEA-CSIC).
La jornada va adreçada a investigadors, estudiants, empreses i entitats del territori català. L’objectiu és difondre els avenços de l’espectrometria de masses per al control dels aliments, i afavorir i promoure les interaccions entre grups de recerca, empreses i entitats del sector.
Què és l'espectrometria de masses?
L'espectrometria de masses és la tècnica més utilitzada per determinar molecularment una substància, ja que n'aporta informació qualitativa (informació sobre l’estructura i la massa de la molècula) i quantitativa, si està acoblada a tècniques de separació sobre un compost pur o sobre una barreja de compostos. Ha donat un gran nombre d'aparells científics basats en aquesta tècnica amb aplicacions generalitzades i individuals.
Les possibilitats d'aquesta tècnica analítica abracen gairebé tots els camps de la química, la biologia, la bioquímica, la geoquímica, la bromatologia, la medicina, l’arqueologia, el medi ambient, etc.
Aplicacions:
- Anàlisi quantitativa i qualitativa de compostos orgànics volàtils i no volàtils
- Determinació del seu pes molecular
- Determinació de masses exactes
- Identificació de substàncies per comparació amb espectroteques, etc.
- Identificació i confirmació d'estructures
La presentació de la jornada anirà a càrrec de Màrius Rubiralta, Director del Campus de l’Alimentació de Torribera, Joan Llobet, Director de l’INSA-UB i de M. Carmen Vidal, Cap d’estudis del Grau de Ciència i Tecnologia dels Aliments. La cloenda anirà a càrrec de Susana Buxaderas, Cap d’estudis del Grau de Nutrició Humana i dietètica.
Diferents centres de recerca i empreses han estat convidats per exposar els seus últims resultats de recerca en aquest àmbit. Tanmateix, tots els participants podran divulgar en format pòster els seus treballs de recerca en aquest àmbit.
Per a més informació i inscripcions a aquesta jornada cliqueu aquí.