Inauguració de l’escultura de l’alcalde Lluís Hernández

Aquest dissabte 26 (11.00), tindrà lloc la inauguració de l’escultura en record de Lluís Hernández, el primer alcalde de Santa Coloma després de la recuperació de la democràcia.

Hernández va ocupar el càrrec de 1979 a 1991, i va morir el 20 de juliol de 2015 als 78 anys. L’acte se celebrarà a Can Zam davant la parada de la L9.

L’escultura en bronze d’1,70 m d’alçada, obra de l’artista colomenc José María Moreno, s’ha finançat gràcies a una recol·lecta popular i l’esforç del veïnat, les entitats, els comerços i l’Ajuntament. Una rua d’animació sortirà des de les Oliveres cap a Can Zam poc abans de la inauguració. Hi participaran els Castellers de Santa Coloma, la Colla de Castellers Laietans, els Dimonis, els Gegants, els Capgrossos, els Grallers, Triballcoloma i l’Orfeó Tanit. Els parlaments seran a càrrec de la catedràtica de la UB, Eulàlia Vintró, i de l’alcaldessa, Núria Parlon.

L’Ajuntament s’ha implicat a fons en els actes d’homenatge a Lluís Hernández. Els darrers dies s’han fet les tasques de condicionament de l’entorn on anirà l’estàtua i, en aquests moments, s’estudia posar el nom de l’exalcalde a un espai públic de la ciutat. L’acte de dissabte l’organitza la Comissió d’Amics i Amigues de Lluís Hernández (Casal del Mestre, Fòrum Grama, FAVGRAM, Centre Excursionista Puigcastellar i Iniciativa per Catalunya-Verds) amb el suport de l’Ajuntament.