D’aquesta manera, es destinen 90.000 grames (una grama equival a un euro) per subvencionar despeses d’obertura de nous comerços, activitats de serveis i de restauració, despeses d’activitats en general que vulguin aplicar criteris de compliment de consum responsable i despeses d’innovació en locals buits situats a l’entorn del Mercat Sagarra. Les sol·licituds s’han de presentar abans del 30 de setembre d’enguany.
El 2017 és l’any d’impuls i de construcció del projecte de la moneda digital local, la grama. El nom va ser triat en un procés de recollida de suggeriments i de participació veïnal a finals de l’any passat. La grama és una moneda que s’utilitzarà en pagaments digitals per Internet o amb una aplicació de telèfon mòbil.
L’objectiu de l’Ajuntament és que enguany tots els pagaments de les subvencions municipals, destinades al foment de les entitats, col·lectius i associacions de la ciutat, es realitzin en grames, algunes de les quals ja estan en marxa. Aquest any, els treballadors i les treballadores municipals, que lliurement vulguin, rebran una part del seu salari en moneda local. Més endavant, probablement el 2018, les compres que faci l’Ajuntament seran pagades en grames, i el conjunt de la ciutadania colomenca ja podrà utilitzar la moneda pròpia de la ciutat en diversos establiments adherits. Actualment, n’hi ha més de 130 que ja accepten pagaments en grames.
El nostre Ajuntament és el primer de tot l’Estat espanyol a canalitzar la despesa pública amb moneda digital local. La cooperació d’un bon nombre de comerços, entitats i persones de la ciutat està fent realitat un projecte que preten millorar l’economia i l’ocupació de Santa Coloma de Gramenet, en augmentar l’impacte de la despesa municipal (subvencions, salaris, compres per al municipi...) sobre el teixit productiulocal. Amb la posada en marxa de la grama es vol contribuir a fer de Santa Coloma una ciutat pionera i innovadora i potenciar les relacions entre comerciants, entitats, veïnat, treballadors i treballadores, amb l’orgull col·lectiu de pertànyer a la ciutat.
Paral·lelament, es pretén promoure l’economia social i solidària, així com impulsar el consum responsable, el cooperativisme i una economia més local i compromesa amb la protecció del medi ambient.