Habitatge públic, serveis i zones verdes per a un projecte urbanístic de primer nivell als terrenys de la Ciba

L'Ajuntament posa en marxa un concurs públic amb la finalitat de rebre ofertes i propostes per al desenvolupament urbanístic dels terrenys de la Ciba, una vegada desallotjats després del trasllat de les instal•lacions del jutjat a la seva futura ubicació. La pretensió del govern municipal per al desenvolupament d'aquesta zona estratègica de Santa Coloma —una de les principals entrades a la ciutat—, és combinar l'alta qualitat arquitectònica amb una important dotació de serveis i de zones verdes; i que el seu conjunt col•labori en la reactivació social i econòmica del seu entorn.

Al marge dels serveis que ja estan en fase d'instal·lació en aquesta zona, com és el cas d'una Oficina d'Atenció a les Famílies i de l'Oficina d'Atenció a la Dependència i a la Gent Gran, la intenció municipal és l’ubicació en aquest projecte d'altres recursos. Entre ells destaca la dotació d'habitatge de promoció pública, i en règim de lloguer, la construcció d'una llar d’infants, aparcaments, una zona comercial i altres usos de caràcter terciari.

L'habitatge públic, que ha de recollir les propostes que concorrin al concurs, és el destinat a pal·liar les necessitats en aquest àmbit de dos col·lectius concrets: joves i majors. Es contempla la construcció d'aproximadament 100 habitatges per a persones grans, equipats amb serveis específics per als seus usuaris; i al voltant de 100 habitatges destinats especialment a joves. El centre escolar de 0 a 3 anys, i de gestió municipal, inclourà dues línies de docència i una capacitat total per a 82 nens. La proposta que finalment guanyi el concurs, procés que ara s'inicia, haurà de lliurar aquest equipament a l'Ajuntament totalment equipat.

Al costat d'aquests serveis públics es preveu una zona comercial d'un màxim de 4.000 metres quadrats de superfície de venda, que col·laborarà en l'empenta econòmica d'aquesta zona i aportarà els valors afegits de cohesió i centralitat que el comerç desenvolupa a la ciutat. La construcció d'aparcaments haurà de donar resposta a les necessitats que generin les tres vessants de la intervenció: residencial, comercial i assistencial.

El projecte suposa també la reurbanització de les diferents places i carrers de l'entorn i la creació d'àrees de zona verda que aportin equilibri al conjunt i ho situïn en un nivell molt alt com a espai d'ús públic.

L'Ajuntament mantindrà la major part de la titularitat tant del terra com de la superfície construïda —i per tant mantindrà patrimoni— i, al mateix temps, podrà desenvolupar aquest projecte de molt alta significació per a la ciutat sense realitzar aportació econòmica, que en aquest moment es destina a altres grans projectes en diferents barris de Santa Coloma.

Dijous, 8 de maig, es va celebrar el ple municipal que va aprovar el plec de bases per a la convocatòria del concurs, que es mantindrà en informació pública de 20 dies a partir de la seva publicació en el Diari Oficial de la Unió Europea