Festival Passatge Insòlit

La tercera edició del festival de les arts del firaire es celebra els dies 24, 25 i 26 a la nostra ciutat.

L'alcadessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, i el Tinent d'alcalde, Carles Combarros, en qualitat de diputat adjunt de Cultura de la Diputació de Barcelona, han presentat aquest dilluns 20 al CERC de la Diputació de Barcelona (C/ Montalegre, 7), el Passatge Insòlit, festival de Santa Coloma de Gramenet especialitzat en les arts del firaire, que aixeca el teló per tercer any consecutiu ampliant la seva programació, que enguany se celebrarà els dies 24, 25 i 26 d'octubre. El divendres 24, a partir de les 10.00h, es faran diverses funcions per a escolars. És el primer any que el festival obre les portes un dia abans per rebre i donar la benvinguda a les escoles, perquè els infants puguin gaudir en primícia dels diversos espectacles.

Els Jardins de la Torre Balldovina acolliran vuit propostes de petit format al voltant del món insòlit: espectacles en petites carpes, on es mostren curiositats, atraccions que funcionen amb energia humana, petits shows inspirats en les barraques de fira, jocs i artilugis. Els fenòmens inexplicables, els xarlatans, els endevins, les cases encantades o els autòmates evoquen un espai aturat en el temps i en el qual res és el que sembla. Destaquem que de França arriben dos plats forts de la programació, Moulin Cabot, de la companyia 2 Rien Merci i El Circ de les puces, de Les Petits Miracles. Els holandesos Lichtbende mostraran el món secret dels somnis, amb el muntatge Poufff, un espectacle d'ombres i llanternes màgiques. Als Jardins de la Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet es podrà veure també una atracció mecànica d’Antigua&Barbuda especialment creada per al Passatge. Per acabar, la premiada companyia Onírica Mecánica presenta l’espectacle Circo Submarino.

El festival, únic a l'estat en el seu gènere, és la tercera i principal proposta que acull Santa Coloma en relació a les arts del firaire, després de les Nits del Passatge (a la primavera) i la programació especial de la Festa Major d'Estiu.

*Podeu consultar en aquest enllaç la programació del Passatge Insòlit